Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tekert fánk

Tekert fánk
Tekert fánk
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer láttam egy műsort, ahol a Bódi Margó ezt a fánkot készítette el.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba öntjük a lisztet, bele a sót.
  2. 2 dl langyos tejbe tesszük a cukrot, lisztbe mélyedést csinálunk, és beleöntjük a tejet, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. A felvert tojássárgáját és a fennmaradt tejet hozzáadjuk a tésztához, és hólyagosra dagasztjuk.
  4. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és 2 cipót készítünk belőle. Kisodorjuk a cipót, megkenjük bármilyen ízű kemény lekvárral, feltekerjük, mint a kalácsot, majd negyed órát hagyjuk pihenni.
  6. Csigaszerűen feltekerve, nem teljesen forró olajba tesszük sülni, és fedőt nem teszünk rá. Közben majd egyszer a fánkot az olajban átfordítjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 606
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csiga fánk, lekváros tekert fánk, lekváros csigafánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1632
finomliszt 100 dkg
élesztő 5 dkg
3 kávéskanál
cukor 2 teáskanál
tej 6 dl
margarin 10 dkg
tojássárgája 3 db
napraforgó olaj 10 dl
lekvár/ dzsem 10 ek