Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Téli csirkepaprikás

Téli csirkepaprikás
Téli csirkepaprikás
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkepaprikás nálunk csak egész csirkéből képzelhető el. Próbáltam csak combból, de annak nincs olyan jó íze, mint ami az egészből készül. Tyúkból sem az igazi, akárki akármit mond, mert az meg gumi ízű. Pont ezért nem is hívják tyúkpaprikásnak vagy csirkecomb paprikásnak. Na, ezzel biztos kiásom a csatabárdot, hihi. :)) Az anyukám csak pörköltet készített, és krumplit főzött hozzá. A tejföl csak jelképesen a hús tetejére volt biggyesztve tálaláskor. Ez rendben is volt addig, amíg a barátnőm anyukája be nem hálózott az Ő főztjével: a PAPRIKÁSSAL. Na, onnantól kezdve kinek kellett a mama pörköltje? :))

hozzávalók / 4 adag

A paprikáshoz

A szószhoz

ajánlat

Nálunk csak nokedli jöhet számításba köretként. Szerintem spagettivel is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felhevített zsíron a kockára vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a feldarabolt csirkét, és fehéredésig sütjük. Ha kicsit megpirul, úgy még jobb.
  2. Meghintjük paprikával (tűzről lehúzva), felöntjük 2 dl vízzel, elkeverjük benne a sűrített paradicsomot. Sózzuk, hozzáadjuk a zöldpaprikát, felforraljuk, majd kis lángon puhára főzzük. Egyszer-kétszer megkeverjük. 
  3. A lisztet keverjük el a tejföllel, adjunk hozzá 1 merőkanál levet, és csomómentesre dolgozzuk el. Addig folytassuk, amíg jó híg és forró lesz, ez még 2-3 merőkanálnyi lé. Szedjük ki a húst egy tálba, öntsük a habarást a többi léhez, és forraljuk fel, jól elkeverve vele.
  • elkészítettem: 99 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 023
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
729 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

habart csirkepörkölt, csirkepörkölt tejfölösen, csirkepaprikás

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-03-03 03:41

Szia Witch! Vígan Melletted állok, mert szerintem is csak egész csirkéből igazi a paprikás! És csak nokedlivel :))) meg fokis ubisalival....:))) tele a hasam, de ez olyan guszta, hogy akkor is jöhetne egy adag! Kellemes hétvégét, T :)

witch
witch / witch Sun, 2013-03-03 14:34

Szuksegbol megkostoltam ami combbol meg ami tyukbol keszult, azert
tudom osszehasonlitani es szerintem a csirke a nyero. A nokedlit pedig
az amerikai rokonsag is megtanulta, hogy kell kesziteni, mert szerintuk
is azzal az igazi. Hiaba mondtam, hogy nem fontos, fozzenek hozza
tesztat. :)) Meg akartam sporolni a meregetest, mert a nokedlihez
sosem meregetek semmit. Szep hetveget Neked is!
udv:witch

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-03-02 14:34

Profi foto, guszta etel! Nem fogod elhinni, de en ugyan igy keszitem a csirke paprikast, es nalunk is csak nokedlivel jelenhet meg az asztalon, es csak egesz csirkebol....mintha en irtam volna le a recit. Jo, hogy feltetted, mert ez az igazi finom csirkepaprikas. Csak azt aruld el, hogy miert, "teli"? Szep hetveget!:)

witch
witch / witch Sat, 2013-03-02 16:04

Koszonom szepen! A suritett paradicsom meg a fagyasztott
paprika miatt adtam ezt a nevet neki, mert ha szezonja van,
akkor termeszetesen frisset hasznalok.
Szep hetveget Neked is!
udv:witch

747
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
csirke 1 db
fűszerpaprika 1 ek
sűrített paradicsom 2 ek
2 tk
hegyes erős paprika 1 db
finomliszt 2 csapott ek
tejföl 1 dl