Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Téli indiai leves nyáron

Téli indiai leves nyáron
Téli indiai leves nyáron
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon könnyen összedobható leves. Ahogy felrakjuk a sárgaborsót, amíg fő, csak sorban pucoljuk meg, daraboljuk a zöldségeket, és ennyi!

A képet amikor megláttam róla, nekem nem az jutott eszembe, hogy téli lenne, mert ezek a színek! Szerintem nyarat idéző. Na jó, hát ami belekerül az laktató meg melengető, de én nem akartam olyan sokáig várni. 

A curry port összekevergetem a nálam megtalálható fűszerekből, így nem ér meglepetés. Hallottam rémtörténeteket, hogy némelyik nagyon csípős vagy éppen keserű. Az én levesemet ne rontsa el holmi jött-ment, bolti curry por!:o)

hozzávalók / 8 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Házi curry porhoz

ajánlat

Lime levével locsoljuk meg tálaláskor. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgaborsót áztassuk be éjszakára, másnap öntsük le a vizet róla.
  2. Egy nagy fazékban 3 liter vízzel rakjuk fel főni, a habot szedjük le a tetejéről.
  3. Közben pucoljuk meg és kockázzuk fel a burgonyát, amikor félig puha a borsó, adjuk hozzá. Csendesen főzzük, fedő nélkül 5 percig, a felkarikázott répa a következő, ami a levesben landol.
  4. Vágjuk falatnyi darabokra a karfiol rózsákat, és a zöldbabbal együtt zsupsz, mehet a fazékba!
  5. Gyorsan pucoljuk meg a padlizsánt, felkockázva a chilivel egyszerre dobáljuk a többi zöldség közé.
  6. A vékonyra szeletelt fokhagyma, só, bors meg a fűszerek vannak még hátra. 
  7. Még 8-10 perc főzés, amíg minden megpuhul, és már kész is!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 10 140
elküldve: 3
receptkönyvben: 172
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vegyes zöldségleves indiai fűszerezéssel, zöldségleves fűszeresen, zöldségleves házi curry porral

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Thu, 2013-08-29 02:44

Huh, nem is merem leirni, de nem nagyon kedvelem az indiai
eteleket. Tudom, hogy nagyon egeszseges, de nekem
olyan idegen. Viszont ez a leves, hmmmmm....egyedul
ettem meg mind, napokig elvagyok levesen es meg a
hus sem hianyzott. Fura.
udv:witch

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-08-29 11:45

Jónak merted leírni, mert én sem kedvelem az indiai ételeket :PPP nem tudom miért...semmilyen nagyon-fűszereset sem. Én keves sóval, sok zöldfűszerrel főzök és legtobbszor a klasszikus magyar kajákat turbózom sok zoldfelével...Ma a forró kolbászos paprikaskrumplimba ( most levesesre bográcsoztuk tegnap :) dobtam egy jó marék bébi spenótot....és imádtam!! Volt benne fincsi vadkovászos házi gyúrt tészta is! Nekem nemigen kell ennél finomabb, mert nagyon leveses vagyok! Üdv, Torma :)

83
felesborsó 10 dkg
burgonya 20 dkg
sárgarépa 1 közepes db
karfiol 20 dkg
zöldbab 10 dkg
padlizsán 1 db
chili 1 db
fokhagyma 4 gerezd
gyömbér 1 ek
2 teáskanál
kurkuma 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
curry por 2 teáskanál
limelé 1 lime-ból nyert
római kömény 2 ek
koriander 2 ek
kurkuma 2 teáskanál
chilipehely 0.5 teáskanál
mustár 0.5 teáskanál
gyömbérpor 0.5 teáskanál