Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Téli penne

Téli penne
Téli penne
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét kísérleteztem a kéznél lévő hozzávalókkal. A férjemnek bejött. Előkészületet a pácoláson kívül szinte nem is igényelt, mivel a hagyma után pont annyi idő alatt vágtam fel a többi hozzávalót, amennyi alatt az előző lépés összetevői megpárolódtak. Szinte a tésztával együtt elkészül az egész.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet előző este felöntjök tejjel, hozzáadunk 1 gerezd felaprított fokhagymát.
  2. A hagymát kockákra vágjuk, és 2-3 evőkanál repceolajon megdinszteljük. Kb. a felénél hozzáadjuk a felaprított gerezd fokhagymát. Feltesszük forrni a vizet a tésztához.
  3. A kaliforniai paprikát apró kockákra váguk, hozzáadjuk a hagymához.
  4. A sárgarépákat megmossuk, megpucoljuk, és a uborkagyalu segítségével vékony szeletekre vágjuk. Ezt is a serpenyőbe öntjük, és pároljuk a többi zöldséggel együtt.
  5. A húst apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a zöldségekhez. Megfűszerezzük az alapot (só, bors, koriander, szerecsendió, rozmaring...).
  6. A tésztát itt már beleönthetjük a forró, sós vízbe.
  7. Amikor a hús már teljesen megpárolódott, felöntjük tejföllel és tejszínnel. Beletesszük az apróra vágott petrezselymet is (a díszítéshez félretehetünk belőle egy 1/2 evőkanálnyit). 2-3 percig főzzük a masszát.
  8. Hozzákeverünk 1 nagy evőkanál mézet és a 100 g darált mogyorót. Ezt kb. 1 percig főzzük. Amennyiben nem elég ízletes, tehetünk még bele pl. szerecsendiót, sót.
  9. Leszűrjük a tésztát, és összekeverjük a masszával.
  10. Reszelt parmezánnal (vagy más karakteresebb sajttal) és őrölt petrezselyemmel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 732
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

J.K.

Mióta szakács: 2011.01.29.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
szezon: tél
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes-csirkés penne, fűszeres penne csirkecsíkokkal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1393
penne 500 g
csirkemell filé 300 g
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
sárgarépa 5 nagy db
sárgarépa 2 nagy db
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
tej 2 dl
főzőtejszín 200 ml
tejföl 175 g
parmezán sajt 300 g
repceolaj 3 ek
törökmogyoró 100 g
méz 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint