Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Téli telitál

Téli telitál
Téli telitál
165 perc / előkészület: 15 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van pár képes receptes könyvem. Az egyikből néztem ki ezt az ízletes levest. Évek óta többször elkészítettem már.

Sajnos volt pár alkalom, hogy nem kaptam megfelelő sárgaborsót hozzá, és nem vagy csak nehezen akart megfőni. Volt olyan, hogy előző este hideg vízbe áztattam,d e nem volt jobb, mintha nem áztattam volna be. Vagy öreg vagy nem tudom milyen borsókat árulnak.

Lányom annyira kedveli ezt a levest, hogy neki nem számít, milyen a borsó benne,csak jó sokat szedjek belőle!

hozzávalók / 5 adag

A leveshez

A rántáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgaborsót 1 óra hosszáig főzzük lassú tűzön. Majd hozzáadjuk a gerslit.
  2. Fél óra főzés után a megtisztított, karikára vágott zöldségeket is belerakjuk.
  3. A vöröshagymát, a fokhagymát belereszeljük, befűszerezzük. Fedő alatt tovább főzzük.
  4. Mikor megfőlt minden, vékony rántással ízesítjük.
  5. Petrezselyemmel megszórjuk, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 513
elküldve: 0
receptkönyvben: 150
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
718 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sárgaborsós-gerslis leves, árpagyöngyös zöldségleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

226
gersli 10 dkg
felesborsó 10 dkg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 3 l
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint