Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Téli varázs zsúrtorta

Téli varázs zsúrtorta
Téli varázs zsúrtorta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra szerettem volna különlegességet a megszokott, tradícionális sütik mellé, így kísérletezni kezdtem olyan összetevőkkel, amik passzolnak a közelgő ünnephez. Lágy, krémes és illatos torta kerekedett ki belőle, mézeskalácsot idéző piskótájával, és trüffel jellegű krémjével.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát 4 tojásból a fenti fűszerekkel megsütjük egy nyolcszeletes tortaformában, és hűlni hagyjuk.
  2. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a mascarponét, a narancs reszelt héját és az aromákat.
  3. A tejszínt felverjük a két habfixálóval, majd beledolgozzuk a csokoládés masszát, és ízlés szerint a kakaóport.
  4. Miután egyneművé kevertük a krémet, betöltjük vele a tortalapokat és körben bevonjuk a torta oldalát is.
  5. A torta tetejét tetszés szerint díszítjük, majd hideg helyen tároljuk tálalásig.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 724
elküldve: 2
receptkönyvben: 53
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
kategória: torta
receptverseny: Hulala receptverseny
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarponés-narancsos csokitorta, téli fűszeres csokitorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

922
tojás 4 db
finomliszt 4 evőkanál
cukor 4 ek
sütőpor 1 teáskanál
gyömbér 1 csipet
szegfűszeg 1 csipet
fahéj 1 csipet
étcsokoládé 200 g
mascarpone 250 g
növényi habtejszín 3 dl
habfixáló 2 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
narancshéj 1 narancsból nyert
narancsaroma 25 ml
rumaroma 25 ml
kandírozott narancshéj 3 dkg