Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Téli vitamin-pritamin (Paprikakrém télire 3.)

Téli vitamin-pritamin (Paprikakrém télire 3.)
Téli vitamin-pritamin (Paprikakrém télire 3.)
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon jó vitmiforrás télen, hiszen nem veszti el vitamintartalmát a hőkezelés alatt. Mindenféle ételbe felhasználható: levesek, pörköltek, saláták és húsételek kiváló ízesítője.
Kicsit vigyázzunk a sózással, mert elég sós, így az ételbe már nem kell annyi.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pritamin paprikát megmossuk, és kicsumázzuk.
  2. Darabokra vágjuk, és húsdarálóval (apró lyukaccsal) ledaráljuk.
  3. Összekeverjük a sóval, és a szalicillal.
  4. 1 napig állni hagyjuk, és üvegekbe töltjük.
  5. Nem kell hőkezelni, mehet a kamrába.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 531
elküldve: 2
receptkönyvben: 255
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: kompót, fűszerek házilag, befőtt

egyéb elnevezések

paprikakrém

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eva und Imre
Eva und Imre Tue, 2011-09-20 09:46

Marika, köszönöm a válaszod, 5 kilot tettem el és nagyon jól néznek ki az üvegben. Még nem föztem vele, de ma lesz a napja, hogy kipróbálom. Üdv Èva

Eva und Imre
Eva und Imre Mon, 2011-09-19 14:29

nagyon köszi nektek, eltettem, nagyon jól néz ki, az ize is kitünö, remélem a legjobbakat, hogy jövö nyáron is tudok vele fözni. Mégegyszer köszönöm nektek ÈVA

Eva und Imre
Eva und Imre Sun, 2011-08-14 19:05

Kedves Gargoyle! Köszönöm a figyelmeztetést. Buta voltam. Most már biztosan kapok választ!

Eva und Imre
Eva und Imre Sun, 2011-08-14 16:25

Nagyon várom még mindig a választ, mert lassan aktuális lenne az eltevés!!! Köszönöm Èva77ry

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2011-08-14 18:00

Ha lonától szeretnél valamit kérdezni, akkor kattints a hozzászólása alatti "válasz" gombra, különben nem kap értesítést arról, hogy írtál neki. De az is lehet, hogy rég nem járt erre.

Eva und Imre
Eva und Imre Fri, 2011-07-29 15:58

Most elöször szeretnék én is eltenni ilyet. Van egy hozzászólás "lona" -tól, szeretném kérdezni, hogy igy szerinted is el fog állni. I kg paprika 20 dkg só és semmi más? és készen van! Válszod várom, köszönöm elöre is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-08 17:01

Szerintem semmi meghökkentő nincs a só mennyiségét illetően,én is mindíg így csinálom.Ezt a krémet a sok só tartósítja,és ételízesítőként használatos(módjával). Először ki kellene próbálni és utána véleményt mondani,de ne gúnyorosan.Egyébként 5 kg paprikához 20 dkg só édes kevés,mert egyszerűen megromlik.Szalicil szerintem sem szükséges bele.

lona
Lona / lona Sat, 2010-03-27 22:21

Szerintem a szalicil az fölösleges bele a só tartósit. Én évek óta csinálom csak teszek hozzá csili paprikát is. 1kg ledarált paprikához 20dkg só kell. Próbáld ki nem fog megromlani.

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sun, 2010-03-28 17:03

Köszönöm a tanácsot ! Évek óta teszek el így paprikát, és szoktam erőset is.
Mindíg tettem bele szalicilt, de jövőre kipróbálom csak sóval.

318
pritaminpaprika 5 kg
150 dkg
szalicil 1 csipet