Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű fűszeres adventi keksz cukor- és laktózmentesen

Teljes kiőrlésű fűszeres adventi keksz cukor- és laktózmentesen
Teljes kiőrlésű fűszeres adventi keksz cukor- és laktózmentesen
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fincsi, "advent-ízű", ropogós keksz karácsonyra. Készíthetjük ajándékba is, mert több, mint egy hétig eláll, ráadásul laktózérzékeny, cukrot kerülő barátainkat is meglephetjük vele.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  2. A felolvasztott kókuszolajat és az erytritet habverővel összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk az olajat, szirupot/mézet, fűszereket, szódabikarbónát, közben a habverővel tovább keverjük.
  4. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és simára verjük a habverővel.
  5. Apránként beleszórjuk a lisztet, összedolgozzuk, és végül az apróra tört csokidarabkákat is beleszórjuk.
  6. Golyókat formázunk a tésztából, tetejükre egy apró aszalt gyömbér darabot teszünk, és így lapítjuk szét őket a tenyerünkben (a gyömbér így a tetején lesz, és látszódni fog). A pekándió is jól passzol hozzá, pár kekszre érdemes apró pekándió darabokat is nyomkodni. Így tesszük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  7. Opcionális: Megforgathatjuk őket még erytritben, vagy ha már a tepsiben vannak, rászórhatunk egy kis erytritet, ami picit megkaramellizálódik majd, így még ropogósabb lesz.
  8. Kb. 10-12 percig sütjük, amíg arany színük nem lesz. Miután kivesszük a sütőből még 5 percig hagyjuk hűlni.
  9. 28-30 nagyobbacska keksz lesz belőle.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 108
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mentesen kérem

Mióta szakács: 2014.11.02.
38 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

cukormentes gyömbéres keksz, karácsonyi keksz, diétás gyömbéres keksz, diétás karácsonyi keksz, teljes kiőrlésű és cukormentes gyömbéres keksz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ernacowa
Mentesen kérem / ernacowa Sat, 2016-11-19 17:56

Hú, ez egy régi recept, nem tudom miért így írtam, bevallom - lehet, hogy csak ennyi kókuszolajom volt? :-)
Biztos vagyok benne, hogy egyfajta zsiradékkal is müködik. Vajat, lenmag-, repce- vagy kókuszolajat ajánlom elsösorban.
Élettanilag egyébként elönyös a többféle zsír-, olaj használata.

383
zabliszt 3.5 bögre
kókuszolaj 220 g
erythritol 100 g
juharszirup 3 ek
repceolaj 2 ek
vanília kivonat 1 kávéskanál
szódabikarbóna 2.5 teáskanál
1 kávéskanál
fahéj 1.25 kávéskanál
szegfűszeg 1.25 teáskanál
gyömbér 1 teáskanál
tojás 2 db
fehér csokoládé 25 g
gyömbér 0 ízlés szerint