Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű kenyér 3. - korpával

Teljes kiőrlésű kenyér 3. - korpával
Teljes kiőrlésű kenyér 3. - korpával
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem búzakorpát, gondoltam kipróbálom, még sosem használtam fel semmire. A kenyeremet dúsítottam vele, a tésztáját kissé lágyra készítettem. Isteni puha, már-már kalácsszerű textúrája lett. Ládaformában sütöttem.
Kihűlés után hűtőben szoktam tartani nejlonzacskóban, sokáig megtartja a frissességét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kenyérsütőgépben szoktam dagasztani ezt a fajta kenyeret. Fontos, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűnél ne legyenek hűvösebbek. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A lisztet, a korpát, a sót, a cukrot mérjük bele az üstbe, öntsük rá a langyos tejet, az olívaolajat, morzsoljuk hozzá az élesztőt. Indítsuk el a dagasztó programot.
  3. A meleg vizet apránként adjuk hozzá, hogy ne legyen se túl lágy, se túl kemény a tészta. De inkább arra törekedjünk, hogy lágyabb tésztát kapjunk.
  4. Ha a dagasztás lezajlott, olajos kézzel emeljük át egy olajjal kikent formába a tésztát, takarjuk le konyharuhával, és tegyük a meleget árasztó sütő mellé. 20-25 perc alatt szépen kiemelkedik a formából.
  5. Tegyük be a sütőbe, és süssük meg. A teteje szépen megpirosodik.
  6. Ha megsült, a formában hagyjuk hűlni letakarva 10 percig, majd a formából kivéve papírtörlővel és konyharuhával bebugyolálva teljesen kihűtjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x12x10 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 165
elküldve: 4
receptkönyvben: 236
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

búzakorpás kenyér, házi kenyér korpával

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bloody mary
bloody mary Sun, 2012-12-09 14:07

Nem tudom, hogy jól vannak-e megadva a mennyiségek, mert a kenyérsütőm majdnem lefulladt tőle. 3 dl víz, és egy pohár kefír kellett hozzá, és még így sem lett igazán lágy...Pedig eredetileg a hozzávalókat biztosan a megadott mennyiségek szerint adagoltam...Nem értem..

Amurath
Nyulas / Amurath Sat, 2012-12-22 07:43

Kedves Bloody Mary, sajnos sok múlik a liszt és korpa minőségén. A folyékony hozzávalókkal nyugodtan variálj, ha kemény a tészta, nyugodtan adj még hozzá folyadékot, leginkább vizet. Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataid. Boldog Karácsonyt!, Üdv, Zsuzsa

FMarcsi91
FMarcsi91 Wed, 2012-05-16 15:31

Kedves zsuzsi köszönöm a válaszodat, sütőben is kifogom probálni a kenyérsütést, szép estét kívánok neked

FMarcsi91
FMarcsi91 Mon, 2012-05-14 10:08

Kedves Zsuzsi,köszönöm a gyors választ.A kenyér remekül sikerült csak így kenyérsütőgépben 3 órát kell sütni, a sütőben 180C fokon meddig tart neked,és légkeverést hasznélsz-e a sütéshez?
szép napot kivánok neked

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2012-05-15 19:16

Kedves Marcsi, örülök, hogy jól sikerült a kenyér. Na pont ezt nem szeretem még a kenyérsütő gépben, hogy olyan sokáig tart vele a sütés. 20percig szokta dagasztani a tésztát, ekkor kiveszem belőle,átteszem a ládaformába, ott kelesztem fél órát, és az előmelegített sütőben légkeverés nélkül 180 fokon kb 35 perc alatt készre sütöm. :) Sütőtől is függ, hogy meddig kell sütni, de nekem általában 30-40 perc alatt szokott megsülni. Remélem, tudtam segíteni. Szép estét kívánok neked!

FMarcsi91
FMarcsi91 Tue, 2012-05-08 13:44

nagyon tetszik a recepted, kifogom próbálni.szeretném tudni,hogy mért nem a kenyérsütőgépben sütötted meg,ha már ott készitetted elő? korpát még palacsintatésztába is szoktam belekeverni,
de egy picit tovább szoktam pihentetni mint a hagyományost ,könnyű és egészségesebb,mindenki
szereti a családban.

Amurath
Nyulas / Amurath Fri, 2012-05-11 19:14

Kedves Marcsi, nem szeretek sütni a kenyérsütőben. Egyrészt sokszor jártam úgy, hogy nem sült meg a közepe a kenyérnek, másrészt ha ebben a ládaformában sütöm,könnyebben, szebben tudom adagolni,szeletelni. :) Kérlek, írd majd meg tapasztalatodat a recepttel kapcsolatban. Szép hétvégét kívánok neked és családodnak! Üdv, Zsuzsa avagy Nyulas

519
teljes kiőrlésű liszt 50 dkg
búzakorpa 5 dkg
2 teáskanál
olívaolaj 2 ek
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 2 dkg
tej 1 dl
víz 2.5 dl
napraforgó olaj 1 ek