Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű magos kiflik

Teljes kiőrlésű magos kiflik
Teljes kiőrlésű magos kiflik
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégente együtt reggelizünk a férjemmel, aki mindig friss pékárut kér. Mivel vasárnaponként már nem tudok reggel leszaladni a pékségbe, ezért kitaláltam, hogy otthon megsütöm a reggelihez valót. Sikere volt :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet fellangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A többi hozzávalót egy edényben összekeverjük, végül hozzáadjuk az élesztős tejet, és tésztát dagasztunk. Akkor jó, ha elválik az edény faláról és könnyen gyúrható. Ha túl lisztes, akkor joghurtot, ha túl ragacsos, akkor lisztet adjuk még hozzá. A kész tésztát félrerakjuk kelni.
  3. Amikor duplájára kelt a tészta, akkor két részre szedjük, és kör alakúra nyújtjuk. 4 cikket vágunk, amiket kívülről befelé haladva feltekerünk.
  4. Kivajazott-kilisztezett tepsibe fektetjük, és állni hagyjuk. Én előző este meg szoktam csinálni, hogy reggel már csak sütni kelljen, de elég 30 perc pihenő is.
  5. A sütőt közben előmelegítjük. A gázsütőt közepes lángra állítjuk. A kifliket sütés előtt egy kis tejjel vagy vízzel megkenjük, és 30-40 perc alatt pirosra sütjük. A gázsütőben ajánlott a legfelső szintre tenni a tepsit, mert az alja hamar megsül.
  6. Ha megsült kivesszük, és egy tiszta konyharuhával letakarva megvárjuk, amíg langyosra hűl. Ekkor tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 954
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Timike88

Mióta szakács: 2015.03.15.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: buci, hamburger-buci, burek, briós, perec, édes leveles, zsemle, bagel, pita, croissant

egyéb elnevezések

kifli, magos kifli, házi kifli teljes kiőrlésű lisztből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

976
teljes kiőrlésű liszt 3 bögre
finomliszt 3 bögre
friss élesztő 3.5 dkg
2 teáskanál
tej 2 dl
joghurt 6 ek
cukor 1 teáskanál
vaj 4 dkg
olívaolaj 1 ek
napraforgómag 20 g
tökmag 15 g