Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű mindenmentes zsemle

Teljes kiőrlésű mindenmentes zsemle
Teljes kiőrlésű mindenmentes zsemle
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha szükségem van egy szendvicsalapra, vagy reggelire, ami gyorsan megvan, akkor mindig ezt a receptet veszem elő mostanában. Teljes kiőrlésű, tej-, tojás-, glutén-, kukorica- és élesztőmentes zsemle, ami villámgyorsan elkészül.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Egy nagyobb tálban keverjük el az útifű maghéjat és a vizet. Várjunk 5 percet, hogy legyen ideje a maghéjnak minél több vizet felvenni. Amíg várakozunk, kimérhetjük a liszteket.
  3. Az idő leteltével adjuk hozzá az olajat, a sót és az aszkorbinsavat a vízhez.
  4. Miután jól elkevertük, jöhetnek bele a száraz hozzávalók: a lisztek, a pehely és a szódabikarbóna. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg egynemű nem lesz. Ekkor már elválik a tál falától, és könnyű lesz kezelni is.
  5. Olajos kézzel formáljunk kis gombócokat, helyezzük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  6. Alul-felül sütés mellett 45 perc alatt készen is lesznek a zsemlék.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 409
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

The Puur

Mióta szakács: 2016.01.20.
12 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: burek, bagel, croissant, pita, hamburger-buci, briós, buci, édes leveles, perec, kifli

egyéb elnevezések

mindenmentes zsemle, egészséges zsemle, diétás zsemle

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2016-07-16 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.07.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

149
víz 3 dl
olívaolaj 2 ek
aszkorbinsav 1 g
1 teáskanál
útifű maghéj 2 ek
lenmagpehely 2 ek
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
kölesliszt 60 g
barnarizs-liszt 60 g
hajdinaliszt 60 g