Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű pirított hagymás tönkölycipó

Teljes kiőrlésű pirított hagymás tönkölycipó
Teljes kiőrlésű pirított hagymás tönkölycipó
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2019 első napján pecázni voltunk, így sikerült egy ponty kifogása után halészlét készítenünk vacsorára. Kenyerünk viszont nem volt, mert kisvárosban a boltok ilyenkor hamar zárnak, így született ez a cipócska :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket egy tálba szitáljuk, és a sót is hozzáadjuk.
  2. A vizet meglangyosítjuk, és beletesszük az élesztőt, majd meleg helyen (pl. radiátor) hagyjuk felfutni.
  3. A hagymát apróra vágjuk, és olajon, vagy aki szereti, zsíron, jól lepirítjuk. Majd a liszthez öntjük.
  4. Amikor az élesztő felfutott, ezt is a keverékhez adjuk, alaposan összegyúrjuk, és átdagasztjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.
  5. Amikor megkelt, a tésztát lisztezett felületen enyhén átgyúrjuk, és cipót formálunk belőle, a tetejét kereszt alakban bevághatjuk. A sütőt először 250 fokra melegítjük, és egy tálkába vizet helyezünk a sütőbe.
  6. A tésztát a felmelegedett sütőben 10 percet sütjük 250 fokon, majd a hőmérsékletet 200 fokra csökkentjük, és további 20-25 percig sütjük. Érdemes ellenőrizni. Majd amikor megkelt, kivesszük, langyosan már szépen szeletelhető.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 003
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pepi's Kitchen

Mióta szakács: 2015.10.19.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tönkölykenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

316
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 35 dkg
finomliszt 5 dkg
friss élesztő 40 g
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 4 teáskanál
2 teáskanál
víz 2 dl