Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű rozsos kenyér Kif Lee-től

Teljes kiőrlésű rozsos kenyér Kif Lee-től
Teljes kiőrlésű rozsos kenyér Kif Lee-től
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta kenyeret is sütök, én is (aki egyébként nem eszek kenyérféléket) gyakran megdézsmálom a friss cipókat.

Úgy gondoltam, ha már nem bírom ki, legalább azzal vígasztaljam magam, hogy "egészséges", így lett ez a rozsos dolog.

Arról nem is beszélve, hogy napokig friss marad, és valóban ropogós a héja... Én legszívesebben csak azt enném körbe.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle lisztet egy tálba öntjük, közepébe mélyedést vájunk, amiben a sót, cukrot, élesztőt, 0,5 dl langyos vizet és 1 ek lisztet összekeverünk, és a tetejét egy csipetnyi liszttel megszórva 10 percig pihentetjük.
  2. A többi hozzávalót belezúdítjuk (óvatosan a vízzel, mert lisztfüggő is, hogy néhány cseppel többet vagy kevesebbet vesz fel), és 10 percig gyúrjuk, utána a tetejét lisztezzük, letakarjuk, és langyos helyen legalább egy órán át kelni hagyjuk.
  3. A cipót beletesszük egy sütőzacskóba, benyúlunk egy késsel, hogy két vágást ejthessünk rajta anélkül, hogy a zacsi elszakadna.
  4. A tetejét vízzel megkenjük, összezárjuk a zacskót, és 4-5 helyen tűvel átlyukasztjuk, és az egészet 180 fokos sütőbe toljuk 1 órára.
  5. Ha készen van, nyitjuk a zacskót, megkenjük a tetejét vízzel, és ha kihűlt, mehet befele.:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 833
elküldve: 3
receptkönyvben: 85
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kif Lee

Mióta szakács: 2012.02.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

rozskenyér, házi kenyér sütőzacskóban sütve, teljes kiőrlésű cipó

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

580
rozsliszt 40 dkg
finomliszt 15 dkg
instant élesztő 1 tasak
cukor 0.5 teáskanál
2 tk
olívaolaj 4 ek
víz 2.5 dl
burgonya 1 közepes db