Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű spenótos-ricottás calzone

Teljes kiőrlésű spenótos-ricottás calzone
Teljes kiőrlésű spenótos-ricottás calzone
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fiaim imádják a spenótot bármilyen formában (kivéve a spenótfőzeléket... hát persze).
Minden héten legalább egyszer elő kell rukkolnom valami spenótos fogással, de már nagyon untuk a szokásos (tészta, ravioli, rétes...) fogásokat, ezért gondoltam, hogy kitalálok valami újdonságot. A pizzát nagyon szeretik, de calzone-t még nem láttak. Volt nagy öröm és boldogság!!! Szerintük ez spenótos torta :)

hozzávalók / 4 adag

Pizzatészta

Töltelék

ajánlat

Egy könnyű salátával finom és egészséges vacsora.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pizzatészta

  1. A pizzatésztát én mindig kenyérsütő gépben dagasztom, de kézzel is lehet ugyanezekkel az arányokkal.
  2. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, beleöntjük a gépbe, hozzákanalazzuk az olívaolajat, majd az összes többi hozzávalót is beleöntjük (kivéve a tojássárgáját). Dagasztó funkcióval elkészítjük a tésztát (kb 1,5 óra).
  3. Az elkészült tésztát lisztezett deszkára öntjük, átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, és egyesével kinyújtjuk a pizzatésztákat.

Töltelék

  1. Két evőkanál olívaolajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, majd rátesszük a kiolvadt és kinyomkodott spenótot. Hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót, és kevergetve kb 5-8 percig sütögetjük. Kihűtjük.
  2. A kihűlt spenótot egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a ricottát, parmezánt, kockázott szárított paradicsomot, és alaposan összekeverjük. Ha szükséges, tovább fűszerezzük.
  3. A kinyújtott pizzatésztát meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, megkenjük sűrített paradicsommal, és az egyik felébe félkör alakban ráhalmozzuk a töltelék negyedét, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, és villával lenyomkodjuk a széleit.
  4. Tojássárgával megkenjük a tetejét, és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 437
elküldve: 3
receptkönyvben: 111
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SzBeuska

Mióta szakács: 2011.04.06.
10 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos ricottás pizza, töltött pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

861
teljes kiőrlésű liszt 25 dkg
finomliszt 25 dkg
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
1 teáskanál
oregánó 2 teáskanál
olívaolaj 3 ek
víz 320 ml
cukor 1 teáskanál
tojássárgája 1 db
spenót 450 g
ricotta 250 g
parmezán sajt 50 g
fokhagyma 2 gerezd
szárított paradicsom 10 db
1 teáskanál
bors 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
olívaolaj 5 ek
sűrített paradicsom 6 ek