Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű szalagos fánk

Teljes kiőrlésű szalagos fánk
Teljes kiőrlésű szalagos fánk
55 perc / előkészület: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki tudna ellenállni egy pihe puha, könnyű, frissen sütött szalagos fánknak?

Mint tudjuk, ez a finomság szeret az olajban úszkálni, ebből hamar gondolhatjuk, hogy a fánk nem egy diétás étel, de néha-néha igazán tarthatunk olyan napot, amikor nem a makrók szénhidrátok, kalóriák és társaik vannak a középpontban.

A hagyományos fánktól eltérően most hoztam nektek egy egészségesebb, kalória- és szénhidrátszegényebb összetevőkből álló receptet, amit nyugodt szívvel fogyaszthatunk mértékkel!

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A teljes kiőrlésű búzalisztet mély tálba helyezzük, és a közepében kis mélyedést képezünk. Az élesztőt kevés langyos xilites, mandulatejben elkeverjük, pár percet várunk, majd beleöntjük a mélyedésbe, és kevés lisztet keverünk hozzá. Ezután a maradék mandulatejet meglangyosítjuk, és a habosra fölvert tojást hozzákeverjük, majd a langyos, élesztős tejet hozzáöntjük. Ezután megkezdjük a dagasztást, közben a kókuszolajat fokozatosan a tésztához adagoljuk és bedolgozzuk.
  2. Ha a tészta elválik a táltól és hólyagos lesz, befejezhetjük a dagasztást. A tésztát cipó alakúra formázzuk, és megszórjuk liszttel, majd 35-50 percig kelni hagyjuk.
  3. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk és átgyúrjuk. Kinyújtjuk, de vigyázunk, hogy ne legyen túl vékony, majd egy bögre segítségével kiszaggatjuk a tésztát. Egy serpenyőbe 1-1,5 dl kókuszolajat vagy kókuszzsírt olvasztunk.
  4. Ha már elég forró a kókuszolaj, beletesszük a tésztát, de nagyon figyeljünk, nehogy odaégjen. Amikor aranybarna, a másik oldalát is megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 3 545
elküldve: 1
receptkönyvben: 97
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szívós Anita

Mióta szakács: 2018.11.27.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Puha, könnyű és ellenállhatatlan az egészséges receptem alapján készült szalagos fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

753
teljes kiőrlésű liszt 50 dkg
kókuszzsír 10 dkg
mandulatej 1 dl
friss élesztő 3 dkg
1 csipet
tojás 1 db
xilit 3 ek