Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Temesvári sertésborda

Temesvári sertésborda
Temesvári sertésborda
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik ismerősömtől kaptam a receptet, amit most próbáltam ki először. De gyakori ebéd lesz nálunk.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, sóval, borssal befűszerezzük. Mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd félretesszük.
  2. A visszamaradó olajban megpirítjuk  a hagymát, fokhagymát, pirospaprikával elkeverjük.
  3. A zöldbabot hozzáadjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje.
  4. Sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük, és lefedve puhára pároljuk.
  5. A tejfölt és a tejszínt simára keverjük egy kis liszttel, és a megpuhult zöldbabra öntjük és felforraljuk.
  6. A húsra halmozzuk és tálaljuk.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 58 101
elküldve: 9
receptkönyvben: 505
elkészítve: 15/27
Facebookon megjelent: 1

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes-zöldbabos sertésborda, temesvári sertésszelet

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cory19
cory19 Thu, 2016-02-04 15:33

Kerestem a köretet, nekem hiányzott hozzá a köret. Aztán jobban megnéztem, elolvastam újra és nekem igazából egy fejre fordított zöldbab főzelék, amihez a feltét a sült hús :). Így minden a helyén van, csak egy új névvel :)

Koni08
Koni08 Sun, 2015-03-01 15:25

Ja nem, latom a kepen. Tehat a husit hirtelen kisutjuk de ugy, h mar keszre sutni, es a babot utana keszitjuk el. Ok :)

Koni08
Koni08 Sun, 2015-03-01 15:24

Kerdesem lenne, hogy akkor a hust nem kell visszatenni a babra, es azzal egyutt parolni? Mrnnyi ido kell a husnak? Koszi!

EperUK
EperUK / EperUK Wed, 2011-11-16 02:08

Ez egy regi Horvath Ilona recept. Nagyon finom, egyszeru, de izletes. Mikor Magyarorszagon jartunk utobb, szuleimnek keszitettem....imadtak:)

Tündér 2000
Tündér 2000 / Tündér 2000 Wed, 2011-10-19 13:06

Kipróbáltam a hétvégén,annyi változtatással,hogy friss finomra vágott kapor levelet szórtam bele felforralás előtt!Finom lett!

339
sertés rövidkaraj 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
zöldbab 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
tejföl 1 dl
főzőtejszín 1 dl
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál