Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Temesvári sertésborda zöldbabbal

Temesvári sertésborda zöldbabbal
Temesvári sertésborda zöldbabbal
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden, ami paradicsomlében vagy lecsós alapon fő meg, az csakis isteni finom lehet. Használhatunk sima tv paprikát is a receptben, nem kell pontosan betartani az előírtakat, a végeredmény mindenhogy jó tud lenni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéskarajt kissé kiverjük, lisztbe mártva forró olajban mindkét oldalát világosra sütjük.
  2. A szeleteket kivesszük, és a megmaradt olajban kissé megpirítjuk a metéltre vágott hagymát az apróra vágott szalonnával, behintjük paprikával, és hozzákeverjük az apróra kockázott paprikákat és a zöldbabot (én tettem bele egy gerezd reszelt fokhagymát is). Megsózzuk, tetejére helyezzük a hússzeleteket, felöntjük a paradicsomlével, és lassú tűzön pároljuk. Ha szükséges, vizet még adhatunk majd hozzá.
  3. Ha megpuhult a hús és a zöldbab is, a tejfölt elkeverjük egy kiskanál liszttel, és hozzáadjuk. Összeforraljuk, és készen is van.
  4. Tetszés szerinti körettel tálaljuk, én a rizs mellett döntöttem.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 269
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös-zöldbabos sertésborda, temesvári sertésszelet, tejfölös sertéskaraj tejfölösen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

xl
xl Thu, 2016-09-29 08:49

Már a sokadik receptet olvasom a temesvári sertésbordáról.
Az hogy a cím tetszőleges, hiszen a húsféle kiválasztásánál adja magát, azon a költői szabadságon még nem akadtam fönn.
De!
Annyit beszélnek az egészséges táplálkozásról és a tésztafélék káros emésztőrendszeri hatásairól. Akkor miért értelmezik félre a receptúrákban az étel lényegét? Ez nem zöldbabos temesvári szelet, hanem temesvári sertésborda ZÖLDBABBAL. Ergo a köret adott.

549
sertés rövidkaraj 50 dkg
zöldbab 50 dkg
finomliszt 5 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
fehér hagyma 1 nagy db
füstölt szalonna 4 dkg
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
zöld kaliforniai paprika 1 db
paradicsomlé 3 dl
tejföl 1 dl
0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 0 ízlés szerint
víz 1 dl
fokhagyma 1 gerezd