Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Temesvári sertéstokány

Temesvári sertéstokány
Temesvári sertéstokány
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon finom étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéslapockát és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.
  2. Ha friss zöldbabunk van, azt is 2-3 centisre daraboljuk.
  3. A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt. Egy-két percig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk.
  5. Annyi vizet, amennyi ellepi a húst ráöntünk, és félpuhára pároljuk. Beletesszük a babot, és rászórjuk a pirospaprikát. (Ha konzerv babunk van, azt csak akkor tegyük bele, ha a hús már puha.)
  6. Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről.
  7. Párolt rizst, galuskát vagy főtt tésztát adhatunk mellé köretnek. Jó étvágyat kívánok hozzá.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 135
össznézettség: 104 716
elküldve: 10
receptkönyvben: 295
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéstokány zöldségekkel, zöldbabos tokány, tokány zöldbabbal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

697
sertéslapocka 600 g
zöldbab 100 g
füstölt szalonna 100 g
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
tejföl 2 dl
fűszerpaprika 1 teáskanál
finomliszt 2 púpozott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
víz 5 dl