Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tempurában sült finomság mártogatóssal

Tempurában sült finomság mártogatóssal
Tempurában sült finomság mártogatóssal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apukámat szülinapjára leptük meg ezzel a japán finomsággal. A tempurabundában sült falatok a szószba mártva magukba szívják annak különleges ízét. Tökéletesen kiegészítik az ízek egymást. Egyszerűen mennyei! A recept az "Ízek és kultúrák" könyvsorozat Japán kötetéből való.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 cukkini
  • 1 szem édesburgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 6 nagyobb csiperkegomba (vagy shiitake)
  • 6 szem koktélparadicsom
  • 50 dkg garnéla

A tempurához:

  • 1 tojás
  • 5 dl víz
  • csipet só
  • 35 dkg liszt
  • olaj a sütéshez

A mártáshoz:

  • 5 dl víz
  • 1 dkg konbu (szárított alga)
  • 2 dkg katsuo bushi (szárított, füstölt tonhalpehely)
  • 4 ek szójaszósz
  • 4 ek mirin (rizsből készült édes főzőbor)

ajánlat

Ízlésünk szerint a bundázáshoz választhatunk egyéb hozzávalókat is (padlizsán, tintahalkarikák, hagymakarikák, paprika).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mártáshoz a konbut odatesszük főni, de mielőtt a víz felforrna, kivesszük a lábasból.
  2. Belekeverjük a tonhalpelyhet is, majd felforraljuk, leszűrjük.
  3. Az így kapott alaplébe (ezt nevezik dashinak) keverjük a szójaszószt és a mirint, majd pár percig forraljuk, félretesszük.
  4. A cukkínit, édesburgonyát vékonyan felkarikázzuk (3-4 mm vastag szeletekre), a gombát szeleteljük, a sárgarépát vékony hasábokra vágjuk, a garnélát megtisztítjuk.
  5. A tempurához egy tálban összekeverjük a tojást hidegvízzel, sóval, hozzákeverjük a lisztet is.
  6. Ebbe a masszába mártjuk a zöldségeket, garnélát, majd forró olajban pár perc alatt kisütjük.
  7. A finomságokat tálra sorakoztatjuk, és a felmelegített szószba mártogatva fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 9 762
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
konyha: japán
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tempura szójaszószos mártással, bundázott zöldségek japán szósszal, tempurabundában sült falatok

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!