Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tempurázott zöldségek és tengeri hal remuláddal

Tempurázott zöldségek és tengeri hal remuláddal
Tempurázott zöldségek és tengeri hal remuláddal
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Drágáim, annyira tavasz van, hogy már itt vannak a finom, friss, roppanós zöldségek is, amiket nyersen is szívesen elropogtatok, de minden jobb, ha olajban sül, nem? Ezért inkább tempurázva, vagyis egy japánból származó, nagyon könnyű, palacsintatészta-szerű tésztába mártva sütjük ki, pillanatok alatt, így a belseje még ropogós is marad. A tésztát pedig ízesítsd, ahogy akarod, curryporral, fűszerekkel – én most csípős fűszerpaprikát használok, de te tehetsz bele csilipelyhet is.

hozzávalók / 4 adag

Zöldségek, hal, tempura

A remoulade-hoz:

Sütőzsiradék

Zöldségek, hal, tempura
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Azt javaslom, mindent készíts elő, hogy gyorsan tudj haladni. Az első lépés az olaj hevítése, mert az sok idő. Nem túl magas lángon, 180-190ºC-ra melegítsd, akkor lesz ropogós a tempuratészta. Úgy tudod megnézni, hogy jó-e, hogy egy kis darab tésztát belecseppentesz, és ha nagyon bugyborékol, indulhat a sütés.
  2. Ezután jöhet a mártás, hogy minden meglegyen, mire kisül a finom tempura. Keverd össze a majonézt a többi alapanyaggal: én az aszalt barackot is szívesen feldarabolom, és beleteszem, de ha neked ez még kínai, bocs, japán, akkor csak annyit tegyél meg nekem, hogy megkóstolod a mártással együtt.
  3. Aztán a zöldségeket tetszés szerint vágd félbe, vagy darabold, ahogy tetszik, majd keverd össze a lisztet, a kukoricakeményítőt, a szódabikarbónát, a sót és a fűszerpaprikát.
  4. Ha már meleg az olaj, tehát közvetlenül sütés előtt, és az összes zöldség is elő van készítve, keverd össze a tojássárgáját a vízzel, és öntsd a lisztes keverékhez, majd egy villával, vagy ha hiteles akarsz lenni, evőpálcával épp, csak habard össze, nem baj, ha csomós marad, a lényeg, hogy levegős tésztát kapj.
  5. Ebbe mártsd az alapanyagokat, és vastagságtól függően süsd őket 1-2 percig. A lényeg, hogy most nem barna bundára vágyunk, ahogy elkezd barnulni, azonnal kapd ki, és itasd le papírtörölközőn. Ráadásul csak a halnál igazán fontos, hogy átsüljenek a darabok.
  6. Tálald a forró falatokat a mártással és a barackkal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 2 576
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lakatos Márk

Mióta szakács: 2017.12.21.
24 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: tapas
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bundás hal és zöldségek

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

626
hal 30 dkg
karalábé 1 kis db
sárgarépa 5 kis db
retek 5 db
újhagyma 5 db
finomliszt 12 dkg
kukoricakeményítő 3 dkg
szódabikarbóna 1 csipet
0.5 teáskanál
csípős fűszerpaprika 0.5 teáskanál
tojássárgája 1 db
ásványvíz 2.5 dl
majonéz 8 ek
mustár 2 ek
kovászos uborka lé 1 ek
csemegeuborka 1 db
aszalt sárgabarack 30 g