Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tenger gyümölcsei chilis paradicsom mártásban

Tenger gyümölcsei chilis paradicsom mártásban
Tenger gyümölcsei chilis paradicsom mártásban
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnap valami különlegessel, de egészségessel akartam előállni, így mindenképpen valamilyen tengeri "herkentyű"-s fogást kerestem. Az eredeti recepttel Házisáfrány oldalán találkoztam, amit aztán kicsit testre szabtam, a hűtőm tartalmától függően. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát, aztán rádobjuk a karikákra vágott csilit, a garnélát és a nyelvhalat, amit előzőleg szintén kockákra vágtunk. Pár percig pirítjuk, amíg át nem sülnek.
  2. Ráöntjük a fehérbort, és addig pároljuk a halat (akár fedő alatt is), amíg a bor el nem fő alóla. Eközben egy másik edényben, kevés olívaolajon megpirítjuk a tésztát, majd amikor egy kis színt kap a tészta, aláöntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje. Amikor a víz elfő a tészta alól, kicsit megsózzuk, és levesszük a tűzről. Ekkorra a tészta megpuhul, al dente.
  3. Közben a halra ráöntjük a paradicsomkonzervet, összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk ízlés szerint, majd hozzákeverjük a tésztát. Kicsit összepirítjuk, végül megszórjuk petrezselyemzölddel. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 941
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Veca

Mióta szakács: 2014.05.22.
6 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

garnéla és nyelvhal tésztával, garnélás ragu tésztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

424
garnéla 25 dkg
nyelvhal 25 dkg
fokhagyma 4 gerezd
chili 2 db
fehérbor 1 dl
konzerv paradicsom 400 g
petrezselyem 1 csokor
fusilli tészta 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
barna cukor 1 teáskanál
olívaolaj 3 ek
víz 2 dl