Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tengeri hal magvas-tejfölös bundában

Tengeri hal magvas-tejfölös bundában
Tengeri hal magvas-tejfölös bundában
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, de mégis kicsit különleges vacsorát akartam készíteni a családnak. Ezek a hozzávalók voltak itthon, így született ez a végtelen egyszerű, de laktató vacsora. Így a gyerkőcök is megették a halat. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felolvasztott halat sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével meglocsoljuk.
  2. A halszeleteket először lisztbe - nálam teljes kiőrlésű lisztbe - majd tejföllel és kevés sóval felvert tojásba, végül szezámmaggal, napraforgóval  - mindkettő ízlés szerint - dúsított zsemlemorzsába forgatjuk.
  3. Forró olaj-margarin keverékén mindkét oldalát pirosra sütjük. Vigyázzunk, mert a fordításnál nagyon könnyen törik!
  4. Köretnek sült krumplit - nálam ez is fagyasztott volt, most nem volt időm másra - tálalunk hozzá, és tartármártást készítünk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 12 918
elküldve: 8
receptkönyvben: 191
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

gasztroamator

Mióta szakács: 2012.11.09.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás hal sült krumplival és tartármártással, magos-bundás halfilé

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

687
tőkehalfilé 40 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
tejföl 2 ek
zsemlemorzsa 20 dkg
napraforgómag 5 dkg
szezámmag 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 teáskanál
margarin 2 ek
napraforgó olaj 2 ek