Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tengeri hal répalepénnyel és káposztával

Tengeri hal répalepénnyel és káposztával
Tengeri hal répalepénnyel és káposztával
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A halhoz kerestem köretet: a Testkontroll című könyvből merítettem az ihletet.

hozzávalók / 3 adag

A halhoz

A répalepényhez

A kedvenc káposztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felengedett halszeleteket az egyik citrom levével bedörzsöljük, besózzuk és állni hagyjuk 1 óráig. Az olajat elkeverjük a mustárral, a másik citrom levével, ketchuppal, borssal, majoránnával. A mártással a halszeletek mindkét oldalát megkenjük, és tepsibe egymás mellé fektetjük. Forró sütőben 25-30 percig pároljuk, majd a tetejét megpirítjuk.
  2. A répát, krumplit és hagymát finomra reszeljük. Nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és az olajat, beletesszük a zöldségeket. Fűszerezzük. Süssük egyik oldalát, amíg barna nem lesz, majd dobjuk a másik oldalára, és azt is süssük meg.
  3. A hagymát és a káposztát vékonyra szeljük. Serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a mustármagot és a kurkumát, mikor sistereg, hozzáadjuk a hagymát és néhány percig együtt pirítjuk. Beletesszük a káposztát, sózzuk, és megpároljuk. Végül meghintjük citromlével.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 611
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

labopetra

Mióta szakács: 2011.04.27.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos hal répalepénnyel és kedvenckáposztával, tengeri halfilé répalepénnyel és káposztakörettel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kexie
Kexie / Kexie Tue, 2011-11-29 01:55

Szia! Engem a répalepény izgatott ma fel, úgyh este meg is csináltam. Sajnos egyáltalán nem maradt lepény formája, szétesett (miután raktam bele tojást akkor is), nagyon megszívta magát zsiradékkal illetve nyers maradt a közepe :( Mondd, mi a titka ennek? Viszont mérgemben fogtam az egész masszát, beraktam egy jénaiba és száműztem a sütőbe. És nagyon finom lett :) azt hiszem ezentúl minden tócsi-szerű dolognak ez lesz a sorsa: zsiradék sem kell meg a tűzhely mellett sem kell ácsorogni :D

labopetra
labopetra / labopetra Tue, 2011-11-29 07:57

Szia, én teflonserpenyőben sütöm, nem teszek alá sok zsiradékot, és egy idő után leveszem a lángot kicsire, míg teljesen átsül, akkor az alját meglazítom, ráteszek egy tányért, abba belefordítom, és visszacsúsztatva megsütöm a másik felét is :)

478
hal 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
mustár 2 ek
ketchup 100 ml
0 ízlés szerint
bors 1 kk
majoranna 1 ek
citromlé 2 citromból nyert
vaj 2 ek
napraforgó olaj 0.5 teáskanál
sárgarépa 3 közepes db
burgonya 3 közepes db
vöröshagyma 0.5 db
0.5 kk
napraforgó olaj 1 ek
mustármag 2 kk
kurkuma 1 kávéskanál
vöröshagyma 1 kis fej
káposzta 1 kis fej
0.5 kk
citromlé 2 ek