Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tengeri hal zöldségekkel

Tengeri hal zöldségekkel
Tengeri hal zöldségekkel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom tengeri süllőt kaptunk egy kedves ismerőstől.

hozzávalók / 2 adag

A halhoz

A zöldségekhez

A krumplikörethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát egy serpenyőben alaposan lepirítjuk, majd az apró kockákra vágott krumplit hozzáadjuk (ha főtt, könnyebb dolgunk lesz, gyorsabban elkészül a köret). Együtt pirítjuk, majd befűszerezzük és felöntjük a borral. Ha elpárolgott vízzel, vagy húslével pótoljuk a folyadékot, amíg a krumpli meg nem puhul és sűrű szósz nem keletkezik a serpenyőben.
  2. A halat kívülről-belülről bekenjük a citrommal és a fűszerekkel, majd közepesen forró olajban elkezdjük sütni. Oldalanként a hal vastagságától függően nagyjából 1-4 percre van szükség, míg a bőre ropogósra sül, a húsa viszont szaftos marad.
  3. A zöldségkörethez megpároljuk a répákat (5 perc), majd kevés vajon lepirítjuk a fűszerekkel együtt, mézzel bevonjuk és lezárjuk a gázt.
  4. Salátalevéllel, zöldségekkel és citrommal kedvünk szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 503
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos sült hal zöldségekkel és burgonyával, sült tengeri süllő zöldségekkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1046
hal 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citrom 1 db
tárkony 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
méz 1.5 ek
balzsamecet 1 ek
tárkony 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
burgonya 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fehérbor 1 dl
tárkony 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 3 ek