Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tengeri halfilé tejszínes mártásban citromfűvel

Tengeri halfilé tejszínes mártásban citromfűvel
Tengeri halfilé tejszínes mártásban citromfűvel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kis fűszereskertünkben nagyon elburjánzott a citromfű, és gondoltam, kipróbálom, mire jó még a limonádé és a zöld tea ízesítésén kívül. Az eredmény magáért beszél, nagyon finom lett!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Biztosan rizzsel is kiváló, de a főtt tészta a tuti! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halakat kiolvasztás után bekenjük sóval, borssal, halfűszerrel, és meglocsoljuk szójaszósszal.
  2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, picit meg is pirítjuk.
  3. Ha ezzel megvagyunk, rátesszük a halszeleteket, megszórjuk a frissen szedett, apróra vágott citromfűvel, meglocsoljuk egy facsarásnyi citromlével, és addig pároljuk fedő alatt, míg levet enged.
  4. Amint megpárolódott, kivesszük tányérra, és a hagymás "szaftba" beletöltjük a tejszínt. Ezzel sűrűre főzzük, ha kívánkozik bele, még egy kis citromlével ízesítjük, és visszatesszük bele a halakat.
  5. Amennyire tudjuk, átforgatjuk benne, de vigyázzunk, ne törjük össze.
  6. Megvárjuk, míg egyet-kettőt rottyan már fedő nélkül, végül megszórjuk petrezselyemmel.
  7. A tésztát mindezek előtt/ közben/ után megfőzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 596
elküldve: 4
receptkönyvben: 200
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyanyula

Mióta szakács: 2010.03.25.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

citromfüves-tejszínes halragu

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Palma818
Palma818 Sun, 2012-01-15 21:32

Nagyon finom! Ma készítettem el először, de biztosan nem utoljára!

angelsoul
angelsoul Mon, 2011-08-15 17:55

Ma csináltam meg ebédre! Isteni volt! Igaz, én rizzsel tálaltam, de tökéletes volt! Köszi a receptet!

874
hal 60 dkg
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
hal fűszerkeverék 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szójaszósz 2 ek
citromfű 0 ízlés szerint
citrom 1 db
petrezselyem 1 csokor
főzőtejszín 2 dl
spagetti tészta 25 dkg