Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tengeri nyelvhalfilé erdei gombás bulgurral

Tengeri nyelvhalfilé erdei gombás bulgurral
Tengeri nyelvhalfilé erdei gombás bulgurral
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyetlen dolog, amiért szeretem az őszt az az, hogy ilyenkor jóóó sok gomba van az erdőben.  :) Én most hallal párosítottam, és csináltam egy gyorsan elkészíthető főételt, ami egy pohár fehérborral isteni ebéd vagy vacsora.

hozzávalók / 2 adag

A hal és bulgur hozzávalói

Vajmártás

ajánlat

fehérbor illik hozzá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bulgurt kétszer annyi vízzel és egy csipet sóval feltesszük főni. Kb. 15 perc alatt magába szívja a nedvességet, és kész is.
  2. A salotta hagymát kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Pici vizet adhatunk hozzá, ha nagyon elpárolog. Ha a gomba megpuhult, összekeverjük a bulgurral.
  3. Elkészítjük a vajmártást. 5 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben. Ha elkezd habosodni, hozzáadunk fél citrom levét és egy pici sót. Kiöntjük egy edénybe, ezzel fogjuk a végén meglocsolni a halat.
  4. A visszamaradt vajon a halszeletek mindkét oldalát 2-2 percig sütjük.
  5. Tálaláskor a bulgurra tesszük a halat, és meglocsoljuk a citromos vajjal.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 114
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

timu

Mióta szakács: 2018.04.25.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: főétel

egyéb elnevezések

nyelvhal bulgurral

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

515
nyelvhal 30 dkg
bulgur 10 dkg
víz 200 ml
vargánya gomba 10 dkg
olívaolaj 1 ek
salottahagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 kk
vaj 5 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
1 csipet