Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tengeri sügér filé vanília jus-vel

Tengeri sügér filé vanília jus-vel
Tengeri sügér filé vanília jus-vel
21 perc / előkészület: 15 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kissé átalakított Gordon Ramsay recept.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a halalaplét, félretesszük.
  2. A sügérfilét nagyon finoman beirdaljuk, majd szorosan becsomagoljuk fóliába.
  3. Az átszűrt halalaplevet egy lábasba öntjük, és felforraljuk. Hosszában felvágjuk a vaníliarudat, és belekaparjuk a magokat a forró alaplébe, majd a rudat is hozzáadjuk. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni az alaplevet, majd kétharmadára forraljuk, és kivesszük a vaníliarudat.
  4. A sütőt előmelegítjük. A halról levesszük a fóliát, és közben egy fémnyelű, vagy levehető nyelű serpenyőben felhevítjük az olajat.
  5. A sügért sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Kevés vajat dobunk a serpenyőbe, majd mikor már nem habzik, bőrrel lefelé beletesszük a sügért. 2-3 percig sütjük így, majd megfordítjuk.
  6. 3-4 percre sütőbe tesszük a serpenyőt, hogy megsüssük a hal húsos oldalát is.
  7. A szószhoz felmelegítjük a vaníliás alaplevet, és hozzáadjuk a tejszínt.
  8. A szószhoz hozzáadjuk a jéghideg vajat, majd felhabosítjuk.
  9. Ízlés szerint tálalunk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 373
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fehér Attila

Mióta szakács: 2010.09.01.
4 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tengeri sügér vaníliával ízesített mártással

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

attilafeher
Fehér Attila / attilafeher Mon, 2010-12-06 14:43

Szia Boribon!

A tálalást, háát azt tanulni nem lehet. Az egész csak kreativitás kérdése, és kell egy kis "szépérzék", na meg, mint mindenhez, egy kis gyakorlás. A tálalás egy nagyon jó dolog, nincsenek határok, és egy egyszerű ételt is fel lehet dobni szép tálalással;)

Boribon
Boribon / Boribon Tue, 2010-11-02 03:44

Kedves Attila, nagyon tetszik a recept, ezt a martast mar tobbszor keszitettem, csak vanilia nelkul. Most majd kiprobalom igy is. Ezt a gyonyoru talalast hogy lehet tanulni? Bar elore felek a valasztol: sehogy, magatol jon :-))

attilafeher
Fehér Attila / attilafeher Thu, 2010-09-23 23:24

sziasztok!

majd hamarosan azt is teszek fel, igen, otthon pár recept reprodukálása elég nehéz, pl amit pl említettél strawberry, hogy nem mindig van kéznél ez-az, meg ugye nem mindenkinél vannak otthon milliós gépek (:

modosa
modosa / modosa Mon, 2010-09-20 12:08

Sziasztok! Addig is, míg Attila beküldi a receptet, itt egy link az alapléhez (sajnos csak angolul találtam jót): http://fishcooking.about.com/od/soupsstewsstocks/r/fishstock.htm . És ha már Juci a kezdőket említette... ne felejtsétek, hogy a fenti recepthez csak és kizárólag tengeri halakból készült alaplé használható :) Nem részletezném, hogy milyen eredménnyel zárult megboldogult egyetemista koromban, Londonban, egy tengeri halakból készült magyaros halászlé kísérletem... :)))) üdv, Anikó

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-09-20 13:04

Szia Anikó, Ramsay főnök valamelyik könyvében (asszem a Főzés öröme) is van halalaplé recept. Hát igen, könnyű a profiknak, vegyünk 3 dl halalaplét, ami nem más, minthogy benyúl érte a hűtőbe :DDD

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-09-20 10:07

Kedves Attila, a kezdők kedvéért majd feltehetnél egy halalaplé receptet is. :) A 8. lépést már tűzről levonva végzed, ugye?

Juci

317
alaplé 3 dl
sügér 50 dkg
vanília 1 db
citromlé 1 citromból nyert
vaj 10 g
olívaolaj 2 ek
főzőtejszín 1 ek
vaj 10 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint