Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tengeri sügér sarkantyúka-salátával

Tengeri sügér sarkantyúka-salátával
Tengeri sügér sarkantyúka-salátával
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Salátáinkat érdekesebbé tehetjük ehető virágokkal vagy levelekkel is. El sem hinnénk mennyi virágot ehetünk! Csak felsorolás értékűen: kamilla, mályvarózsa, árvácska, viola, büdöske, borágó, kankalin, törökszegfű, hölgyestike, más néven hesperis matronials, körömvirág, búzavirág, szegfű. A sarkantyúka, más néven kapucnisvirág levele is ehető. Borsra emlékeztető íze van.

hozzávalók / 2 adag

Sügér

Saláta

ajánlat

A sarkantyúka virág szedésekor győződjünk meg, hogy rovarok ne bújjanak meg a virágban. Levelei szüretelésekor a pillangópetékre figyeljünk, amik a levél alsó felén rejtőznek fehér pöttyök formájában. Ha valami kétes dolgot találunk, inkább dobjuk ki.

A sarkantyúkát árvácskával is kiválthatjuk.

A sarkantyúka leveleit is becsempészhetjük a salátába.

A sarkantyúkát magról könnyen nevelhetünk, elég szárazságtűrő, de a fiatal növényeket védjük a csigáktól. Konyhakész virágot nehéz beszerezni és nagyon költséges.

 
Szólj hozzá!

elkészítés

Sügér

  1. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben vagy wokban.
  2. A tengeri sügért belehelyezzük pikkelyeivel lefelé.
  3. Sózzuk, borsozzuk, 2 percig sütjük oldalanként.

Saláta

  1. Közben a salátaleveleket falatnyi darabokra vágjuk, és két tányéron elosztjuk.
  2. Az uborkát felkockázzuk, a salátára szórjuk.
  3. A zellerszárakat felszeljük, a tányérokon elosztjuk.
  4. A megsült tengeri sügért a tányérokra helyezzük.
  5. A sarkantyúka virágokat a saláta tetejére illesztjük úgy, hogy a meleg hal ne érjen hozzá, mert megfonnyasztja az érzékeny virágot.
  6. Azonnal fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 008
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: főétel

egyéb elnevezések

virágsaláta, sült hal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

185
vaj 1 tk
sügér 45 dkg
1 csipet
bors 1 csipet
salátalevél 6 közepes db
uborka 20 dkg
halványító zeller 4 közepes szár
árvácska 6 fej