Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tépegetős kenyér ahogy Évi néni készíti

Tépegetős kenyér ahogy Évi néni készíti
Tépegetős kenyér ahogy Évi néni készíti
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fahéj oldalán olvastam ezt a receptet. Mindannyian kicsit alakítunk rajta a magunk ízlése szerint. Mivel én mindig szoktam öregtésztát használni, én azt is hozzáadtam, meg az elmaradhatatlan joghurtomat is. Egyszerűen egy abbahagyhatatlan kenyér, nagy szomorúságomra.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl langyos tejbe belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk rajta az élesztőt.
  2. Ehhez keverjük az 5 dkg olvasztott vajat, a sajt felét reszelve, a joghurtot, aszkorbinsavat, sikért, burgonyapelyhet, és 20 perc alatt összedagasztjuk, 1 órát kelesztjük.
  3. Ha duplájára kelt, lisztezett deszkán kinyújtjik fél cm vastagra, az olvasztott vaj másik felével megkenjük, megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. Ezt követően 10x10 cm-es kockákra vágva egymásra tesszük őket úgy, hogy az utolsó szeletet a sajtos felével befelé tesszük. Így tesszük bele egy vajjal kikent vagy szilikon reformkenyér formába (2 kenyér lett belőle), ahol tovább 20 percet kelesztjük. A szeletek szépen összenőnek.
  5. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x10x2 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 187
elküldve: 1
receptkönyvben: 132
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tépegetős kenyér sajttal, kenyér kovászból, sajtos kenyér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-25 14:19

Kedves Évi néni!

Most lett kész, a virslis után, csodás az illata, a kinézete, remélem, hogy finom is lesz! :-D

Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-03-10 21:02

Köszönöm. Fahéjé isteni volt, abbahagyhatatlan, olyan, mint egy jó sajtospogácsa. Ez egy kicsit kenyeresebb. Jó pihenést, jó főzést-sütést kívánok. Üdv: Évi néni

554
öregtészta 25 dkg
kenyérliszt BL80 50 dkg
cukor 1 ek
1 ek
élesztő 1.5 dkg
tej 1 dl
joghurt 2 dl
vaj 10 dkg
burgonyapehely 3 dkg
ementáli sajt 25 dkg
aszkorbinsav 1 csipet
sikér 1 ek