Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertőkrém Csöpp konyhájából

Tepertőkrém Csöpp konyhájából
Tepertőkrém Csöpp konyhájából
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pirítóssal a legjobb. Ha nagyobb adagot készítünk lefagyasztható, felengedés után ugyanolyan finom.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk.
  2. Húsdarálón ledaráljuk a tepertő felét, majd a tojásokat, a hagymát és a vajat együtt daráljuk, végül a tepertő másik felét.
  3. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a petrezselyemzöldet, a mustárt, a pirospaprikát, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük, alaposan összekeverjük.
  4. Botmixerrel kicsit átpasszírozzuk, végül a tejföllel tesszük még krémesebbé.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 23 095
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Csöpp

Mióta szakács: 2013.02.13.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tojásos tepertőkrém, mustáros tepertőkrém, töpörtyűkrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SZKAndika
SZKAndika Thu, 2015-01-22 20:07

A vajat kifelejtettem, petrezselyem meg nem volt otthon. ;-) , viszont így is nagyon finom lett. Jó hagymás lett, aki nem szereti az szerintem kevesebbet rakjon bele.

283
tepertő 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
főtt tojás 2 db
vaj 2 dkg
fűszerpaprika 1 ek
mustár 1 ek
tejföl 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor