Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertőkrémes-káposztás burgonya

Tepertőkrémes-káposztás burgonya
Tepertőkrémes-káposztás burgonya
100 perc / előkészület: 25 perc főzés: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsboltban, a szokásos hétvégén mit főzzek húsok vásárlásakor, felfedeztem egy finomnak látszó terméket, amit előttem sok ismerős vásárolt.

Nagyon érdekesnek találtam, és meg is mozgatta a fantáziámat, hogy mit is lehetne vele kezdeni, ha a pirítós kenyérre kenve, már talán unalmassá válik.

Ekkor született ez az ötlet :-).

Lesz ismétlés. :-)))

hozzávalók / 5 adag

A káposztás burgonyához

A tepertőkrémhez

  • 35 dkg tepertő (sertés-liba-kacsaháj:háj pirítva, ledarálva krémesre)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 1 teáskanál mustár

ajánlat

Finom bor.

Tejföl, aki gondolja: esetleg fehér kenyér.( Már a tepertőkrém miatt ).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben, héjastól feltesszük főni, kb. 45-50 perc alatt kész (minőségtől és nagyságtól is függ), a vízben hagyjuk kihűlni, ha langyos kivesszük, pucolható.
  2. Sós vízben feltesszük főni a tojásokat, és kb. 12 perc után kikapcsoljuk, azt is a vízben hagyjuk kihűlni, majd pucolhatjuk, tojásszeletelővel vágjuk fel.
  3. A hagymákat lereszeljük.
  4. A káposztát egy szűrőbe tesszük, a levét lecsepegtetjük, deszkán, éles késsel, kicsire vágjuk fel.
  5. Lábasban az olajon a vöröshagymát és fokhagymát kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk, majd beletesszük a savanyú káposztát, és kicsi lángon, fedő alatt, néhányszor megkeverve, puhára pároljuk, és pirítjuk, kb. 15-20 perc alatt.
  6. A burgonyát pucoljuk, ha langyos, és felszeleteljük.
  7. A tojásokat, ha megfőttek és langyosak, pucoljuk, és felkarikázzuk.
  8. A tepsi alját kirakjuk a burgonyaszeletekkel, két sor, erre jön a hagymás-káposzta, erre rakunk egy sor kézzel morzsolt tepertőkrémet, erre jön egy sor főtt tojás, erre a következő sor burgonyakarika, erre megint a tepertőkrémet morzsoljuk a burgonyára, legvégül az utolsó sor burgonyakarika kerül.
  9. Befedjük a tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, és a már előmelegített sütőbe téve, 20-25 perc alatt, összepirítjuk az egész rakottat, a sajt aranybarna lesz.
  10. Ha kész, kicsit várjunk, hogy éles késsel felkockázva, kiszedhessük, tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 687
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott burgonya tepertőkrémmel-savanyú káposztával, rakott tepertőkrémes krumpli

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2015-11-03 13:04

Kedves nanasimoni !

Nagyon szépen köszönöm. :)
Úgy gondolom, hogy nem fogod megbánni a választást, és ízleni fog. :)
Én sokszor készítem azóta is.
Szép őszi napokat kívánok, jó sütés-főzést. :)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2015-02-20 12:41

Kedves NoSalty Csapat!

Nagyon szépen köszönöm.
További szép napot kívánok és nagyon jó munkát !
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-10-29 22:05

Kedves Koszider!

Nagyon örülök neki, hogy megtetszett a recept. :-))
Meglepő, hogy milyen egyszerű, de mégis nagyszerű alapanyagokból lehet finom és laktató ételt készíteni:-))
Igaz, a savanyúkáposzta miatt, kissé pihentetnetek kell, igazad van,- de ami késik, nem múlik.
Remélem, Nektek is annyira fog ízleni, ahogy nekünk:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2011-10-29 21:57

Milyen jó, épp most beszélgettünk a töpörtyűről - hát, ezt a kaját gyorsan el is mentettem! Nagyon tetszik! Ki is próbálom, csak egy kicsit hagyom "ülepedni" a savanyú káposzta miatt, mert most főztem egy vajdling székelykáposztát. (Nem igazán kedvencem, de a család zörög, ha időnként nem csinálok.)
Üdvözöl: Koszider

1284
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 3 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
1 kk
főtt tojás 10 db
burgonya 16 közepes db
0 ízlés szerint
víz 1 l
savanyú káposzta 0.75 kg
tejföl 375 g
trappista sajt 20 dkg
tepertő 35 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
mustár 1 teáskanál