Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertős krumpligombóc tejszínes káposztasalátával

Tepertős krumpligombóc tejszínes káposztasalátával
Tepertős krumpligombóc tejszínes káposztasalátával
65 perc / előkészület: 45 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tradicionális osztrák recept került ismét az asztalra. A tepertős gombóc karakteres ízét tökéletesen egyensúlyozza az frissítő saláta. Tepertő rajongóknak ajánlom, diétázók meg kerüljék! :)

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A töltelékhez

A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához: A krumplit főzzük meg héjában, majd mikor kész, még melegen pucoljuk meg, és nyomjuk át a krumplinyomón egy tálba. A darát és a lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, jól keverjük össze, és lefedve tegyük félre.
  2. A töltelékhez: A tepertőt, a petrezselymet és a fokhagymát vágjuk kis darabokra, és hirtelen pirítsuk össze őket.
  3. A krumplis tésztánkat formázzuk kb alkar vastagságú hengerre. Ebből levágunk mindig egy szeletet, és megtöltünk (mérettől függően) 1-2 ek töltelékkel. A nyílást csípjük össze, és forgassuk, gyúrjuk össze a tenyerünkben. Ügyeljünk arra, hogy ne maradjon lyuk a tésztán.
  4. Alacsony lángon, sós vízben főzzük őket 15-20 percig.
  5. A salátához: A tejszínt öntsük egy mély tálba, keverjük el benne az olajat, citromlevet, a tormát és a cukrot. Reszeljük bele az almát és a répát.
  6. A savanyú káposztát csöpögtessük, és enyhén öblítsük le, majd keverjük a többi közé, és fűszerezzük.
  7. Mikor a gombócok megfőttek, a salátán elhelyezve tálaljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 464
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepertős gombóc, tepertős gombóc káposztasalátával, töltött gombóc tejszínes káposztasalátával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1071
burgonya 50 dkg
búzadara 3 evőkanál
finomliszt 10 dkg
tepertő 25 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
fokhagyma 2 gerezd
főzőtejszín 5 ek
napraforgó olaj 2 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
torma 0.5 ek
cukor 2 csipet
alma 1 nagy db
sárgarépa 1 közepes db
savanyú káposzta 50 dkg
bors 0 ízlés szerint