Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertős pogácsa Bessytől

Tepertős pogácsa Bessytől
Tepertős pogácsa Bessytől
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítek pogácsákat, mert a család nagyon szereti, de ha én magam megkívánom, akkor is sütök, bár akkor csak fél adagot.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót és a borsot.
  2. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Várunk, amíg az élesztő megindul.
  3. A tojást kettévesszük, a sárgáját hozzáadjuk a liszthez, és beleöntjük az élesztős tejet, a tejfölt és a darált tepertőt is.
  4. Elkezdjük összedolgozni az alapanyagokat. Jól összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük, aztán megint jól összegyúrjuk, és újabb fél óra pihentetés.
  5. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel berácsozzuk, majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és a megmaradt tojásfehérjével lekenjük. (Én a sütőpapírt lespriccelem egy kevés vízzel.)
  6. Előmelegített sütőben (180 fok) 15 perc alatt készre sütjük. Sütési idő függ a sütőtől és a pogácsa nagyságától is!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 10 482
elküldve: 4
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bessy

Mióta szakács: 2016.05.27.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tepertőkrémes pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

609
finomliszt 60 dkg
3 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
tojássárgája 2 db
tej 2 dl
tepertő 30 dkg
friss élesztő 5 dkg
tejföl 2 ek
tojásfehérje 1 db