Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertős pogácsa Vicácska konyhájából

Tepertős pogácsa Vicácska konyhájából
Tepertős pogácsa Vicácska konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok fajta receptet próbáltam ki, és nekem ez vált be.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe belekeverjük a sütőport, szódabikarbónát, ízlés szerint, sót, örölt fekete borsot.
  2. Ezután beledolgozzuk a darált tepertőt és a natúr joghurtot.
  3. Kisujj vastagságúra lapítjuk a kezünkkel, megkenjük a felvert tojással, bevagdaljuk, és 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Tepsire rakjuk, és előmelegítet sütőben megsütjük. Nekem 20 db lett ebből.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 15 080
elküldve: 3
receptkönyvben: 82
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

vicácska

Mióta szakács: 2011.12.04.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

egyszerű tepertős pogi, nyújtás nélküli pogácsa, pogi tepertővel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aksi888
Aksi888 Sun, 2017-09-10 18:43

Megsutottem, nagyon finom. De nekem eddig egyetlen sutoporos pogacsa sem emelkedett meg, ugyanolyan maradt. Ra nem tudok jonni, hogy miert.

repcsi23
repcsi23 Sun, 2016-01-03 15:43

Épp most csináltam meg mert karácsonyról még maradt a tepertőkrémből, de nem volt már kedvem kelesztgetni és tésztát hajtogatni. Fincsi lett!!! Emlékeztet a Fornettis pogikra :) És persze jóval hamarabb megvan mint a kelesztős, gyúrogatós verzió.

633
finomliszt 25 dkg
tepertő 20 dkg
joghurt 4 ek
sütőpor 1 kávéskanál
szódabikarbóna 0.5 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db