Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertős rozskenyér

Tepertős rozskenyér
Tepertős rozskenyér
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ilyet még nem sütöttem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ezt a kenyeret tudnám ajánlani egy kis házi szilvalekvárral.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet és az élesztőt, megkelesztjük. 
  2. Hozzákeverjük a joghurtot, zsírt, a darált tepertőt, a burgonyapelyhet, sikért, aszkorbinsavat. Ezt követik a lisztek és a só.
  3. Ruganyos tésztát gyúrunk, melyet 1 órát kelesztünk, majd újra átgyúrunk, veknit formálunk belőle, formakenyér sütőben negyed órát újra kelesztjük, tetejét lespricceljük langyos vízzel, becsipkedjük ollóval, és 170 fokos sütőbe tesszük hőlégkeverésen 20 percre.
  4. Ekkor a tetejét megkenjük joghurttal és további 15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 30x12 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 757
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

libatepertős kenyér, töpörtyűs kenyér, rozskenyér tepertővel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

579
kenyérliszt BL80 30 dkg
rozsliszt 10 dkg
tej 1 dl
joghurt 2 dl
méz 1 ek
1 tk
libatepertő 5 dkg
libazsír 1 ek
burgonyapehely 2 dkg
friss élesztő 1.5 dkg
sikér 1 tk
aszkorbinsav 1 csipet
joghurt 0.5 ek