Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepetőkrémes-lekváros párnácska

Tepetőkrémes-lekváros párnácska
Tepetőkrémes-lekváros párnácska
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerősöm kínált meg, megtetszett az íze és úgy döntöttem, én is elkészítem. Kétféle lekvárt használtam, nagyon finom, még van pár darab belőle, gyenge és ízletes nagyon. Az unokáimnak is nagyon ízlett. Pedig amikor olvasták, hogy töpörtyű van benne, azt mondták: fúj, Mama. S lám, a készre sült tészta meghozta a gyümölcsét, nem győztek áradozni, hogy milyen finom lett.

hozzávalók / 7 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Nem csak hétvégére, de még hétköznapokra is tudom ajánlani, mert a gyerekek szívesen viszik magukkal az  iskolába.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk. Beletesszük a sót, cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a tejet, a tepertőkrémet, a 2 ek étolajat, és hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. Majd sima, rugalmas tésztává dolgozzuk, jól lisztezett gyúródeszkára borítva még jól átgyúrjuk, majd fél centi vastagra nyújtjuk, és téglalap alakúra vágjuk. A közepébe lekvárt teszünk, a szélét jól lenyomkodjuk.
  3. Egy 39x39 cm-es és egy 38x36 cm-es tepsibe tesszük, de ne szorosan, majd a 2 tojásfehérjével megkenjük, és 30 percet kelni hagyjuk.
  4. Előmelegített sütőben 250 fokon, egyszeri fordítással 30 perc alatt készre sütjük.
  5. Végül fahéjas porcukorral megszórjuk, majd hidegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x36 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 880
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tepertőkrémes tésztájú lekváros párna, ízes párna, kelt ízes párna, darált töpörtyűs párnácska lekvárral töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

821
finomliszt 80 dkg
friss élesztő 5 dkg
1 kávéskanál
cukor 2 teáskanál
tej 4.5 dl
napraforgó olaj 2 ek
tepertő 10 dkg
tojássárgája 3 db
lekvár/ dzsem 50 dkg