Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsiben sült cékla balzsamecetes tejföllel

Tepsiben sült cékla balzsamecetes tejföllel
Tepsiben sült cékla balzsamecetes tejföllel
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több év kihagyás után újra felfedeztem a céklát, és tepsiben sütve többféle mártogatóssal is fogyasztom. A balzsamecetes tejföl az egyik kedvencem, de sajtmártással is kiváló.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Akár rizzsel és salátával is tálalható főételként, de ha jó ropogósra sütjük, tökéletes partimártogatós is lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát megmossuk, meghámozzuk, és nyolcadokra vágjuk.
  2. Mély keverőtálban összekeverjük az olajjal, megszórjuk zsályával és borssal, és amilyen gyorsan csak lehet, sütőpapíron elterítjük egy tepsiben, hogy a lehető legkevesebb olajat szívja magába.
  3. Sózzuk, majd légkeveréssel süssük 160 fokon 40-45 percig. Ha nagyobb céklából vágtunk nyolcadokat, akkor 40 perc környékén villával azért teszteljük.
  4. A tejfölben elkeverjük a balzsamecetet és az oregánót, külön tálba rakjuk, és ebbe mártogatjuk a kisült céklagerezdeket.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 973
elküldve: 1
receptkönyvben: 94
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

GastroFunk

Mióta szakács: 2016.08.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

sütőben sült cékla, balzsamecetes cékla, sült cékla

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

355
cékla 3 közepes db
napraforgó olaj 3 teáskanál
négyszínű bors 3 csipet
zsálya 3 csipet
3 csipet
tejföl 200 g
balzsamecet 10 csepp
oregánó 1 csipet