Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsiben sült csirke sajtpanírban

Tepsiben sült csirke sajtpanírban
Tepsiben sült csirke sajtpanírban
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom receptje, de nem lehetett nem beleszeretni. :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon kiadós, laktatós, nagyétkűeknek ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét feldaraboljuk, a darabokat alaposan besózzuk.
  2. A tepsit kikenjük vajjal, és beszórjuk zsemlemorzsával.
  3. A sajtot lereszeljük.
  4. A csirkedarabokat beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba és a reszelt sajtba (mintha paníroznánk, csak zsemlemorzsa helyett sajtot használunk), és belefektetjük őket a zsemlemorzsás tepsibe.
  5. A tejszínben elkeverjük a szerecsendiót, és evőkanállal egyenletesen a sajtos csirkedarabok tetejére kanalazzuk (nem kell, hogy ellepje!).
  6. A tepsit lefedjük a tetejével, vagy ha nincs, akkor alufóliával, és előmelegített sütőben kb. fél órán át sütjük.
  7. Egy villával megszúrjuk a legvastagabb csirkedarabot (pl. a combot), és ha puhának találjuk, levesszük a fedőt/fóliát, és tovább sütjük, amíg a sajt meg nem pirul (még kb. fél óra).
  8. Főtt rizzsel, krumplipürével vagy csak salátával tálaljuk. 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 64 994
elküldve: 19
receptkönyvben: 1 082
elkészítve: 37/55
Facebookon megjelent: -

szakács

Hejo Titty

Mióta szakács: 2011.09.21.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos csirke, sajtba panírozott csirke tejszínesen

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszti7
Kriszti7 / Kriszti7 Mon, 2018-08-13 13:19

Köszi a receptet, nagyon finom lett! (Nálunk felsőcomb filékből készült, részben parmezán sajttal)

palice
palice / palice Fri, 2011-10-14 13:06

Sziasztok!
Szerintetek ha teszek bele krumplit is felkarikazva elrontom ? :)
Koszi szepen a velemenyeket elore is!
Udv.Alice.

HejoTitty
Hejo Titty / HejoTitty Fri, 2011-10-21 08:09

Szerintem nem illik bele a krumpli, nem úgy sül meg a hús, és a sajt sem, teljesen más íze lenne tőle. Üdv. HejoTitty

Eleison
Eleison / Eleison Thu, 2011-09-29 16:21

Most fogom elkészíteni, annyi variálással, hogy szerecsendió helyett fokhagymát préselek a tejszínbe. Már alig várom, hogy kész legyen.:)

laraed
Edit / laraed Mon, 2011-09-26 14:04

Kedves Titty! Üdv közöttünk:)) Nagyon jónak ígérkezik az első recepted:))) Üdv Edit

Dugo
Dugo Mon, 2011-09-26 12:02

Igen, ismerem a receptet, de én még csak szelet húsokkal készítettem.........
Nagyon-nagyon finom, laktató és ideális vendégváró.

HejoTitty
Hejo Titty / HejoTitty Wed, 2011-09-28 08:08

Kedves Dugo, én is próbáltam így, de szerintem finomabb a bőrös csirkedarabokkal, mint pl. száraz csirkemellel. :-)

1125
csirke 1 db
trappista sajt 30 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 3 db
főzőtejszín 3 dl
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek