Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsiben sült csirkecombok fokhagymaszósszal

Tepsiben sült csirkecombok fokhagymaszósszal
Tepsiben sült csirkecombok fokhagymaszósszal
65 perc / előkészület: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi NL számban találtam rá a receptre, igazából a szósz keltette fel az érdeklődésemet.

hozzávalók / 4 adag

A csirkecombokhoz

A körethez

A mártáshoz

ajánlat

Egy pohár fehérbor:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

 
  1. A sütőt melegítsük elő.
  2. 4 ek olajjal keverjük el a fűszereket.
  3. A csirkecombokat fosszuk meg a bőrüktől, majd vágjuk ketté (alsó-felső combra), és mossuk meg őket.
  4. Dörzsöljük be jó alaposan mindegyik combot a fűszeres olajjal. (Én a végén a maradék fűszerolajat rájuk öntöttem, és az egészet átforgattam.)
  5. Tegyük a combokat egy nagy tepsibe, és szórjuk melléjük  héjastul a fokhagymagerezdeket. (Nem kell alá külön olaj!) Süssük 30 percig.
  6. Közben tisztítsuk meg a krumplit, répát, vöröshagymát, és vágjuk őket karikára. Sózzuk meg a zöldségeket, majd tegyük rá a maradék 2 ek olajat, és egy nagy tálban forgassuk át az egészet.
  7. Ha lejárt a 30 perc, szórjuk a körethez valókat a combok mellé, majd süssük még 35-45 percig, akkor jó, ha már a zöldségek is megsültek.
  8. Ha minden készre sült, akkor kikeressük a fokhagymákat, kinyomkodjuk a héjukból, majd egy villával összetörjük őket, és egy kis lábosban pirítjuk őket 1-2 percig, majd adjuk hozzá a fehérbort (kicsit melegítsük, hogy az alkohol elpárologjon picit). Óvatosan keverjük hozzá a lisztet, adjuk hozzá a húslevest, és addig keverjük, míg besűrűsödik.
  9. A húst és zöldségeket szedjük tányérra, és öntsük le a fokhagymaszósszal.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x31,5x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 722
elküldve: 1
receptkönyvben: 360
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

animoni

Mióta szakács: 2009.10.17.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült fokhagyma-mártás, sült csirkecombok sült fokhagymás mártással

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csibaba13
Csibaba13 Mon, 2012-04-02 22:15

Szép estét!
Tegnap találtam rá a receptre ...nagyon köszönöm.Elkészítettem dupla alapanyagból....
Nagyon finom lett...
:))))
Csibaba13

h-encsy
h-encsy Fri, 2011-04-22 11:26

Kedves animoni!
Esetleg a fehérbort mivel helyettesíthetem?
Köszi

animoni
animoni / animoni Thu, 2011-04-28 15:39

 Szia!

Hogy helyettesíteni mivel lehet, azt nem tudom neked megmondani, mert nélküle még soha nem csináltam, de ha nem akarsz beletenni, akkor levessel pótold ki.

Üdv:animoni

animoni
animoni / animoni Tue, 2011-03-22 16:05

Kedves Egészségedre!!!!
Örülök, hogy ízlett:-)
Neked is szép napot!!

Üdv:animoni

591
csirkecomb 4 db
napraforgó olaj 4 ek
bazsalikom 0.5 ek
majoranna 0.5 ek
szerecsendió 0.5 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 8 db
sárgarépa 3 db
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
fokhagyma 8 gerezd
fehérbor 1 dl
finomliszt 2 evőkanál
csirke alaplé 2 dl