Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsiben sült epres palacsinta

Tepsiben sült epres palacsinta
Tepsiben sült epres palacsinta
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (62)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a tepsiben sült almás palacsinta egy változata. Most, hogy itt az eperszezon, gondoltam kipróbálom eperrel is, és nagyon finom volt így is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, a tojásból, a sóból, a cukorból, a tejből, és a vízből palacsintatésztát készítünk.
  2. Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és felvágjuk.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és eloszlatjuk rajta az epreket.
  4. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 86 412
elküldve: 24
receptkönyvben: 1 644
elkészítve: 53/72
Facebookon megjelent: 1

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

epres palacsinta sütőben sütve

Hozzászólások (62)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pankamami
Pankamami Sat, 2016-02-06 13:37

Szia! Elkészítettem, igaz pici változtatással. Mivel most az eper aranyárban van, almát tettem bele vékonyra szeletelve, illetve tepsi helyett egy gyümölcstorta-formát (nem biztos hogy ez a neve, mi így hívjuk a hullámos szélűt, ami a süti közepére mélyedést csinál) használtam, mivel úgy terveztem, hogy pudingot teszek majd rá. Sima sütőben sütöttem kb 180 fokon, azt hiszem legalább háromnegyed órát, és úgy tűnik, nem ragacsos a közepe. Viszont a széle úgy felemelkedett, hogy konkrétan tál formája lett, így nem fordítottam meg, hanem ebbe a keletkezett mélyedésbe tettem a pudingot, méghozzá két adagot, hogy látszódjon benne. :D Még annyi, hogy nem sütőpapírt használtam, hanem a jó öreg vajazás-lisztezést, és úgy jött ki a formából, mint az álom. :) Köszi a receptet, nemsokára kóstoljuk, utána írok, hogy milyen sikere lett. :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2014-05-26 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.05.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

mamec
mamec Sun, 2014-05-25 23:50

Nézem a hozzászólásokat és nem értem, hogy 4 év alatt senkinek nem jutott eszébe olajat tenni a palacsinta tésztába - ugyan is ez alap ha azt akarja az ember, hogy ne ragadjon le. Valamint a cukor mennyisége is befolyásolja a tapadást. Inkább sütés után porcukrozni, de ha a folyékony édesítőt használunk megoldódik ez a probléma.

Béba_43
Béba_43 Thu, 2017-06-29 12:33

kb 40 éve mindig a tésztába teszem az olajat, előtte tojássárgáját kikeverem egy pici sóval, és van cukorral!.A többit, óvatosan, apránként liszt, tej, olaj stb. keverem bele, (robotgép no) jól bevált fakanál, kb. fél óra! S még soha nem ragadt le! S max. egy zacskó fahéjas van. cukor, de az is a legvégén!.

mamec
mamec Mon, 2014-05-26 21:56

Oké Flóra, én is. Nem is neked írtam, a hozzászólásban már 2010-ben írták, hogy leragadt, és utána még egy páran így jártak - erre gondoltam. További kellemes sütögetést kívánok. Mamec

izabellus
izabellus Sun, 2014-05-25 14:44

Flóra!szuper recept,bár én még elviseltem volna több cukrot bele.

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Tue, 2012-05-08 21:14

Szia Flóra ! Tegnap elkészítettem a palacsintádat őszibarack befőttel. Merem ajánlani azoknak, akikre időnként rátőr az "úgy ennék valamit" érzés, mert hamar kész és láss csodát: finom is ! :)

Dudás Lászlóné
Dudás Lászlóné Wed, 2012-04-18 15:51

szerintem egy kis adaggal kell kiprobálni,mert az eper még nem olyan olcsó,egyébként jó ötlet igy megsütni,nem kell egyenként sütni a palacsintát,addig a levest el lehet készíteni

Attila13
Attila13 Sun, 2012-02-26 16:50

Szia! Jó lenne ha az is oda lenne írva hogy milyen vastag legyen kb. a tészta az enyém 3 cm-es volt és sikeresen nem sült meg, tiszta lágy lett a közepe a teteje meg az alja fekete. Szóval csak annyit hogy mekkora is legyen kb? Ne haragudj hogy így közlöm de kicsit felidegesített

Flóra
Flóra / Flóra Mon, 2012-02-27 21:24

Szia! Az én tésztám kb. 1 centis szokott lenni, egy kb. 35x24-es tepsiben készül.

Giballa Katalin
Gib.Kat. / Giballa Katalin Wed, 2011-07-06 21:27

Én a tepsis palacsintát mindig úgy csinálom, hogy mielőtt a masszát beleöntöm, előforrósítom a kiolajozott, vagy kivajazott tepsit.

Forzaanna
Forzaanna Wed, 2011-06-15 22:13

Én véletlen 4x adag cukrot raktam bele, de elfért benne, nem lett túl édes :-) Egy kis sütőporral is megspékeltem, de jó lett :-)

Bunney
Bunney Mon, 2011-06-13 16:32

Sziasztok! Én most csinált 2x-ra és nagyon ízlik. Az elsőt nem teljesen ettük meg,mert mintha nem is tettem volna bele cukrot,nem értem miért. 4 dkg cukor = 2 púpozott kanál cuk. Nos most dupla ennyit tettem bele (4 púpos kanállal) és most sokkal jobb lett,megporcukroztuk és már be is faltuk az egészet:) Nekem nem kellett olajozni a tepsit,simán elvált mind2 alkalommal a tepsitől is meg a papírtól is,nagyon szépen nézett ki! Köszönöm a receptet :)

Mona89
Mona89 Wed, 2011-05-25 14:08

Nagyon tetszett a recept, ezért rögtön ki is próbáltam és kicsit máris változtattam a magam ízlésére. Megsütöttem a tésztát és nagyon finom lett, nekem a sütőpapírtól is könnyen elvált. De az én ízlésemnek nem volt elég édes, gondoltam egyet, még melegen megszórtam fahéjjal, majd miután kicsit hűlt nagy linzerszaggatóval kiszaggattam. Maradt egy kis eper, amit mézzel és egy kis citromlével sűrűre főztem és a kis kerek lapokra kanalaztam. Na így már elég édes lett! :D

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-24 16:51

Kedves Flóra!
Szerintem is, és ez a recept könnyű , és finom:-)))
Máskor is lesz, mert még van és lesz eper:-))
Addig nyomatom:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-05-23 21:41

Kedves Flóra!
A házi eprünk elfogyott, és megfogadtam, hogy a következő adagig, ami érőben van, nem készítek epres ételt, sütit.
Nem tudtam ennek az epres palacsintának ellenállni:-)))
Nekem sikerült, és fantasztikusan fincsi volt, még jó, hogy reggel, voltam boltba, és reggel korán hoztak egy csomó friss zöldséget és gyümölcsöt, olyan klassz hatalmas, guszta,nagy tűzpiros epret, amit nem akartam megvenni, és amikor nem akartam kifizetni, rájöttem, hogy én ezt mennyire jól tettem, hogy mégis itt van a szatyromban:-)))
Köszi:-))
Még azt hiszem, máskor is lesznek ilyen nem akarom megvenni, és nem akarom elkészíteni epres csodák, amiket itt látok ezen az epres oldalon, amit nem szeretnék nézni, de annyira vonzóak:-)))
Jó éjt!Holnapra szép napot!
Éva-Anyóca

Flóra
Flóra / Flóra Tue, 2011-05-24 13:54

Kedves Éva-Anyóca!
Örülök, hogy ízlett, és, hogy mégis megvetted azt az epret, jól tetted! :))
Szép napot!
Flóra

AGI40
AGI40 Sat, 2011-05-07 14:15

Hát én is megcsináltam de nekünk egyáltalán nem jött be.

fallzsu
fallzsu / fallzsu Mon, 2010-09-27 14:20

Szia! Én kipróbáltam nektarinnal és teljes kiőrlésű liszttel a te recepted szerint, és xilittel édesítettem, sajnos leragadt, de finom lett. A férjemnek is ízlett, pedig Ő nem édes szájú! Köszi :)

Flóra
Flóra / Flóra Mon, 2010-09-27 18:52

Szia! Én is csináltam már nektarinnal, úgy is finom :) Örülök, hogy ízlett!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-21 18:18

Nos, elkészült........hú, igen sz*r lett! Ne tegyetek bele pudingport!!!!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-21 13:13

Kedves Flóra!

Szeretném ma elkészíteni, Anyukám is csinált már hasonlót....... :)
Kérdésem az lenne, hogy ha keverek bele egy fél (vagy egész) zacsi sütőport, akkor nem emelkedik meg egy kicsit? Vagy palacsinta tésztánál ez nem lehetséges?????
És ha tejszínes/vaníliás pudingport teszek bele, akkor nem lesz kicsit tömörebb a tészta? (olvastam, hogy valakinek túl nyers lett belül)

Előre is köszi a választ, üdv,

Ruszkicsaj

Flóra
Flóra / Flóra Mon, 2010-06-21 14:44

Szia!
Szerintem sütőportól meg fog elmelkedni (ahhoz lehet hasonló, mint az amerikai palacsinta, csak az nem a sütőben van). Ha teszel bele, akkor inkább csak egy fél zacskót tegyél.
Azt sajnos nem tudom, hogy a pudingpor milyen hatással van a tésztára, de próba szerencse, úgyhogy ha gondolod tegyél bele egy fél zacskóval :)
Üdv, Flóra

Firefly
Firefly Tue, 2010-06-15 21:37

Elkészítettem, kb. 10 perc alatt eltüntette a család...:) Holnapra újra ezt rendelték. Köszi, Flóra! :)

satine
satine Sun, 2010-06-13 12:06

és ha pld cseresznyével szeretném elkészíteni, akkor sem lesz baj ugye?

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2010-06-13 13:37

Igen, szerintem azzal is lehet. Olyan gyümölccsel nem lehet, aminek nagyon sok a leve (pl. görögdinnye)

satine
satine Mon, 2010-06-14 15:13

megcsináltam és nagyon fincsi lett. Akartam ma vinni kóstolót az osztálytársaimnak, de apukám megette :)

Flóra
Flóra / Flóra Mon, 2010-06-14 16:42

Ezek szerint finom cseresznyével is :) Legközelebb lehet, hogy azzal csinálom én is :)

ritymi
ritymi Wed, 2010-06-09 21:06

Végre vmi, amivel nem kell órákat bajlódni és még a finnyás férjemnek is tetszik! Köszi a receptet!

Klaudia
Klaudia Wed, 2010-06-02 19:51

Szia, elkészítettem az epres palacsintát, nem légkeveréses sütőben, de legalább 55 percet sütöttem és alacsony hőfokon, hogy ne égessem oda, mégis a bele olyan ragacsos(kicsit) lett, (mondjuk azért meglehet enni). Mi lehet vajon az oka?

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2010-06-04 18:13

Szia! A belseje egy nagyon picit ragacsos, akármeddig sütöd is. Ha tűpróbával ellenőrzöd, és a villára/pálcára nem ragad tészta, akkor jó.

Judit1983
Judit1983 / Judit1983 Mon, 2010-05-31 09:42

Szia én is kipróbáltam nagyon fini.De nekem odaragadt a papírhoz nincs valami tipped amitől könnyen leválna róla előre is köszike.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-31 12:28

Szia Judit1983!
Próbáld meg a tepsit nagyon vékonyan kikenni olajjal vagy margarinnal és úgy simítsd rá a sütőpapírt,
majd öntsd bele a masszát. Nekem ez bevált, piskótát és kevert tésztát is mindig így sütök.
A tészta nem veszi fel a zsiradékot, csak könnyebben elválik a papírtól. Üdv.Forest.

323
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
1 csipet
tej 2.5 dl
ásványvíz 1 dl
cukor 4 dkg
eper 20 dkg