Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsiben sült fasírtgolyók

Tepsiben sült fasírtgolyók
Tepsiben sült fasírtgolyók
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégek jöttek, és gondoltam, fasírtot készítek, de hogy több időm legyen, ezért a sütőt választottam!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk, a kiflit megáztatjuk, és kinyomkodjuk, majd az összes többi hozzávalóval egy nagy tálba rakjuk (fűszerek ízlés szerint).
  2. Alapossan összedolgozzuk.
  3. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, majd a masszából kis golyókat készítünk, majd meghempergetjük a zsemlemorzsában, és egymás mellé tesszük őket.
  4. Alufóliával letakarva 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és még 20 percet sütjük, hogy szép színe legyen. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 273
össznézettség: 328 825
elküldve: 32
receptkönyvben: 741
elkészítve: 90/99
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírt tepsiben, tepsis fasírtgolyó, fűszeres fasírt

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nori124
nori124 Fri, 2017-07-14 12:13

Tegnap csináltam meg borsófőzelékhez, nagyon jó lett és jó sok, úgyhogy mára ki kell találnom egy másik köretet :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2017-06-24 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.06.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

nora1965
nora1965 Fri, 2017-06-23 17:06

Én is mindig így sütöm. Csirkemellből is tökéletes. Gluténmentesen is szoktam készíteni, kenyér/kifli helyett aprított puffasztottrizst teszek hozzá.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2017-04-23 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.04.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Bamboza
Bamboza Fri, 2016-07-01 14:10

Köszönöm! Nagyon finom lett! Nem utoljára ettünk ma ilyet ebédre.. :)

Keti27
Keti27 / Keti27 Mon, 2016-01-25 15:53

Ugyan a saját fasírtreceptemmel készítettem, de most először sütőben a te praktikáddal! :) egyszerűbb, gyorsabb, egészségesebb! a hozzászólásokból tanulva, én sem forgattam zsemlemorzsába. így is tökéletes! köszönöm

hlia
hlia Fri, 2015-05-08 14:01

Sokszor készül így a fasírt.Köszönöm a receptet!Ünnepekre is nagyon jó ötlet. :)

DKriszti
DKriszti Sat, 2015-01-17 21:41

Ebédre így sütöttem a fasírtot, nagyon finom lett!!!!
Nekem az előkészítés nem sikerült 20 perc alatt (mondjuk a hagymát is megdínsztelve adtam hozzá) és sütni is kicsit tovább sütöttem.
Puha, szaftos, ízletes golyók lettek, kicsit hiányzott a ropogós héja, de ez egy másik étel :)
A zsemlemorzsa szerintem is elhagyható.
Összességében szuper volt, köszi a receptet!!!

Novak Kata
Novak Kata Fri, 2014-05-30 11:45

Uh koszonom az otletet, ma nem tudtam kitalalni mi legyen a kaja, kicsit felturboztam, nem lett dietas az en verziom szerint, egyenkent betekertem minden gombocot hajszalvekony baconbe, ugy raktam a sutobe :)

Katalin65
Katalin / Katalin65 Thu, 2012-09-20 18:59

Én már nagyon régóta így sütöm a fasírozottat, de nem hempergetem meg morzsában. Szerintem felesleges. És pici vizet öntök alá, úgy jön a fólia. Remek omlós, ízletes husigolyókat kapunk. Sokkal finomabb, mint a sok zsiradékban sütött pogácsa! Köszi, hogy feltetted e remek receptet!

vae
vae Sat, 2012-07-07 16:37

Hú, ez nagyon finom lehet! Köszi!
Andrea

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sat, 2012-07-07 19:43

Igen, nagyon finom lett, es mar volt itt olyan hozza szolo, aki meg csinalta mar, es nekik is izlet!!))))))))))))Oromomre!)))))))
Kellemes estet:Moni

Kolonicsné Horváth Zsuzsa
Kolonicsné Horváth Zsuzsa Fri, 2012-07-06 14:17

Én is szoktam így készíteni,azzal a különbséggel,hogy fagyi adagoló kanállal rakom sütőpapíros tepsibe,vagy ilyen melegben halogén sütőedénybe. Mindegyiket megszórom szezámos prézlivel és vékony kis szalonnacsíkot teszek a tetejükre.

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Fri, 2012-07-06 20:01

Az is jo megoldas,legalabb nem olyan maszatos))))))
Hat nekem is van meg egy ket fasirt verzio a tarsolyomban!))))))))))))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-07-05 10:53

De jó!!
Veszek a hétvégi húsvásárláskor darálva is, és elkészítem, nagyon jó ötlet, köszönöm szépen.:-))

Bírjátok ezt az afrikai hőséget? Mi nehezen, de még igen...:-)
Éva-Anyóca

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Thu, 2012-07-05 12:33

Nehezen birhato ez a hoseg, azert is jo ez a fasirt, mert hamar begyurjuk es hamar a sutobe es utana mar csak nyami!))))))))
Kellemes napot!
Moni

478
darált sertéshús 60 dkg
tojás 2 db
kifli 2 db
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagymakrém 1 teáskanál
petrezselyem 1 teáskanál
metélőhagyma 1 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
zsemlemorzsa 1 ek