Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsiben sült hagymás-mustáros csirkecomb burgonyával

Tepsiben sült hagymás-mustáros csirkecomb burgonyával
Tepsiben sült hagymás-mustáros csirkecomb burgonyával
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Stahl Judit Gyors szárnyas ételek receptkönyvéből származik, ugyan kissé átalakítottam, mivel nem tetszett az az ötlet, hogy serpenyőstül menjen a fogás a sütőbe. Ezért találtam ki, hogy tepsis burgonyával tálalom, és így együtt tud sülni a krumpli és a hús. Az amúgy is gyorsan elkészíthető fogás így még rövidebb idő alatt kerül az asztalra.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat tisztítás után sózzuk, borsozzuk.
  2. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  3. A vöröshagymát és a burgonyát felkarikázzuk, a mustárt összekeverjük a borral egy kistálkában. Nem gond, ha híg.
  4. Olajat öntünk egy serpenyőbe, és elősütjük a combokat. 2-2 percig sütjük mindkét oldalukat. Majd kiszedjük egy tányérra.
  5. Takaréklángra vesszük a sütőt, a serpenyőbe tesszük a felkarikázott hagymát. Kb. 15 percig pároljuk így, lassan kavargatva, amíg szép aranybarna lesz.
  6. Közben a burgonyát fűszerezzük, és a sütőbe tesszük sülni. Olívaolaj kerül alá, és egy pici víz, hogy hamarabb megpuhuljon. Alufóliával fedjük le.
  7. Ha a hagyma kész, visszatesszük a combokat a serpenyőbe, ráöntjük az egészre a mustáros-boros szószt, és felforraljuk, miközben összekeverjük.
  8. Ha a krumpli már láthatóan megpuhult, rászedjük a hagymás és szószos húst, újra letakarjuk, és a sütőben sütjük tovább az ételt.
  9. 25-30 percig sütjük fólia alatt, viszont az utolsó 5-10 percre levesszük az alufóliát.

  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 26 448
elküldve: 3
receptkönyvben: 338
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mustáros.fehérboros csirkecomb tepsiben sütve, tepsis csirke mustáros szósszal, burgonyával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

646
csirkecomb 0.5 kg
dijoni mustár 1 ek
fehérbor 1 dl
vöröshagyma 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
burgonya 3 db
olívaolaj 0.5 dl