Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsiben sült rántott hús

Tepsiben sült rántott hús
Tepsiben sült rántott hús
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (43)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept nagyon régóta megvolt, de valahogy sosem készítettem el. Aztán az egyik kolléganőm említette, hogy az anyósáék imádják, ha ő készíti a rántott húst, mert finom omlós és puha, ekkor szántam rá magam, hogy kipróbáljam végre én is. Azóta elég gyakran ezt készítem, és nem a klasszikus rántott húst.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Csirkehúsból is elkészíthető. Nagyon finom szaftos marad az így elkészített hús.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst egy kicsit megveregetjük. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A 4 tojást egy tányérba készítjük, felverjük.
  3. A húst prézlibe forgatjuk, a felvert tojásba mártjuk, és forró olajban hirtelen kisütjük.
  4. Jénai tálba rakjuk.
  5. A serpenyőbe az olajhoz kevés vizet adunk (kb. 1 dl-t), mustárt és majoránnát, elkeverjük, majd a húsra öntjük.
  6. Lefedjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 52 438
elküldve: 32
receptkönyvben: 807
elkészítve: 28/38
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: rántott ételek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsiben rántott hús, mustáros rántott hús sütőben sütve, fűszeres rántott hús sütőben

Hozzászólások (43)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katalin asszony
Katalin asszony Sat, 2014-02-22 14:23

Sajnos kifelejtettem a mustárt :( De ez még így is fantasztikus volt.Köszönöm a receptet!

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2014-02-23 14:02

Örülök, hogy nálatok is sikert aratott ez a recept! Valójában ízlés szerint fűszerezhető,mustár nélkül is nagyon finom. Én is elkészítettem anélkül.
Üdvözlettel,Helena

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2014-02-17 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.02.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

mataka
mataka Sun, 2014-02-16 16:53

Kedves helena26!
Nagyon jól hangzik minden, ki is fogom próbálni. De a képen látható garnirung után szeretnék érdeklödni! Kérlek írj hogy miit tálaltál hozzá?
Nagyon megköszönöm!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2013-11-27 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.11.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

csné marika
csné marika Wed, 2013-11-27 13:29

Elnézést kedves NoSalty!
Nem tudom hol megkérdezni ezért itt teszem meg.
Az új "arculat" kialakítása után nem találom a kedvenc receptjeimet. Lehet csak én vagyok ügyetlen, de már napok óta ezen görcsölök. Menteni most is lehet, de már visszakeresni nem tudom.
Kérek szépen segítséget.

Köszönöm szépen: Csné Marika

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Wed, 2013-11-27 15:55

Kedves Csné Marika!
A receptkönyved a mentett receptekkel nem veszett el. Az oldal jobb felső részén egy szürke sávban láthatsz egy kis könyv ikont, erre kattintva nyílik meg a receptkönyved.
További kellemes sütés-főzést!
Kata

Szegedi Eszter
Szegedi Eszter Tue, 2013-11-26 22:52

Sziasztok! Nagyon guszta ez az étel. Légyszi valaki mondja meg, hogy milyen köret van mellette, mert az is nagyon érdekel. Annyira jól néz ki!!! Köszi a segítségeteket!!

szabobetty70
szabobetty70 Tue, 2013-11-26 21:15

Sajnos itthon csak a megszokott módon tudják elképzelni a rántott húst. Bár én inkább a rántott csirkét készítem hasonlóan. Ebben az a lényeg hogy a hús rostjai bezáródjanak és benne maradjon a nedvesség. Igaz én sütőpapírra teszem és nem öntök rá olajat, hiszen a prézli - szerintem - elég zsiradékot vesz fel és úgy sütöm a sütőben.
A panírozási sorrend meg változó. Pontosan a KFC-ben is ehhez hasonlóan készítik.
Szóval biztosan nagyon finom lehet ezen a változaton is. Sohasem értettem, ogy miért kell mások munkáját lebecsmérelni (jóval fentebb).

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2013-11-27 09:23

Ezt a receptet használom csirkére (mellre , egész combokra és felsőcombra ). Legtöbbször baromfit készítek,mert azt szeretjük.

balmari
balmari Tue, 2013-11-26 21:13

Nagyon érdekel ez a módszer, de vannak kérdéseim. Mennyi olajban sütöd azt a 4 szeletet, mert utána hígítva ráöntöd a husira. Aggodalmam, hogy a hús bundája beszívja az össz zsiradékot, és az nem túl egészséges. Sajnos minden panírozott dolognál a panír rengeteg olajat beszív.

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2013-11-27 01:17

Kevés olajban sütöm,ha jó minőségű serpenyőd van,akkor szinte spriccelheted az olajat a hús alá. Olaj helyett pici fűszerezett víz is elég.

marcsi65
marcsi65 Mon, 2013-11-04 09:56

Köszönöm ezt a receptet most hétvégén elkészítettem.Isteni finom férjemnek is nagyon ízlett.

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2013-11-04 17:24

Örülök,hogy nálatok is bevált ez az összekutyult étel!!!
Mi imádjuk!
Üdvözlettel:Helena

zsuzsi965
zsuzsi965 Mon, 2013-10-28 23:50

Visszaöntöd rá az olajat vìzzel összekutyulva? Szentatyaúristen! És még majonézben tocsogó "salàtát" adsz hozzá? Ez több, mint iszonyat. A 4 tojást sem értem, sőt azt sem, hogy egy ràntott húsnak miért kell napokig elállni.

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2013-10-29 10:37

Amint látod a képen levő húst, nem összekutyulva van,a saláta sem tocsog a majonéztól!
A hús csak hirtelen van átsütve azért kell még pici víz és olaj,hogy ne égjen le és ne legyen száraz. Sült hús ,pecsenye alá is öntenek kevés vizet. Hány szakács felhasználja a kisült zsiradékot, nem láttad, akkor azok is kutyulnak?

zsuzsi965
zsuzsi965 Tue, 2013-10-29 19:44

Hát én még szakàcstól ilyet nem làttam...persze mindenki attól kap epegörcsöt, amitől akar...

szmari
szmari Sun, 2014-02-16 14:07

"Pörzsanyag"...mond valamit zsuzsi965?

A szakácsok sose hagyják veszendőbe menni.

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2014-02-19 23:38

Ezek szerint nagyon tapasztalatlan és tudatlan lehet, kritizálja más ételét, de még egy receptet sem tett föl.

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2013-10-28 18:31

Itt nem sül meg teljesen a hús,csak pár percig sütjük,míg szint nem kap .A sütőben sül meg teljesen.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2013-10-28 14:56

Nagyon jónak tűnik, de számomra nem világos, hogy előbb olajban kisütjük a húst, utána a sütőben még egyszer megsütjük?

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2013-10-28 18:36

Itt csak rásütjük a tojás+prézlit,teljesen a sütőben sül meg. Ajánlom,mert isteni, omlós, puha és napokig zaftos a hús. Amikor megkaptam ezt a receptet,sokáig én sem készítettem el,mert tartottam tőle??!!! amikor kipróbáltam ,megkóstoltam,már bántam,hogy olyan sokáig nem készítettem el.
Üdv.:Helena

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2013-10-28 21:38

Köszönöm a választ, Helena. Mindenképp kipróbálom. :)

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2013-10-28 14:44

Kedves Judit!
Azért kell hozzá több tojás,mert a prézli többet felvesz.
Üdv.:Helena

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2013-10-28 14:42

Örülök,hogy ízik!Nálunk tegnap is ez volt,csakis így készítem a rántott húst. Puha,omlós, és napokig szaftos marad a hús.
Üdv.:Helena

balintmonika
balintmonika Mon, 2012-05-14 08:30

Kihívásnak indult,de a vasárnapi ebéd királynője lett.Köszönöm a tuti receptet.

csné marika
csné marika Mon, 2012-04-16 20:22

Ezt az ételt eddig mustáros húsként ismertem és már el is készítettem többször, de lábasba raktam a hirtelen kisült szeleteket jó sok hagymás alapra.
Nagyon jó a tepsis módszer, mert nem kell vigyázni rá és biztosan ugyanolyan finom porhanyós lesz. Holnap ki is próbálom és hozom majd az összehasonlítási eredményt.
Szinte hihetetlen, hogy a panir nem jön le a húsról és finom omlós, de az biztos, hogy nem rántotthúsra kell számítani.

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2012-05-26 20:23

Elég gyakran sütöm ezt a húst. A múltkor gondoltam,hogy ne mindíg ugyanaz legyen,ezért megsütöttem a mustáros,tejfölös változatot,de férjemnek és a fiamnak sem vált be,de nekem sem,ezért maradok a tepsis rántott húsnál. Ez nálunk nagyon is bevált!

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2012-04-16 23:10

Valóban nagyon finom puha ,omlós és zaftos marad a hús még másnap is.
Én már klasszikus rántott húst nem készítek,csak ezt.Nem kell félnem,hogy kemény marad a hús.
Remélem,hogy elégedett leszel és a kedvencetek közé tartozik majd ez a recept is!
Sok sikert és jó főzést kívánok!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sun, 2012-02-26 08:35

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.02.25. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2012-02-25 14:11

Ajánlom, mert nagyon finom!
Én sokáig nem próbáltam ki,pedig már a recept megvolt,de azóta nagyon ritkán készítek klasszikus rántott húst. Szaftos,puha és igazad van,hasonlít a bundás húshoz,de mintha még attól is finomabb lenne. Ízlések és pofonok:)))

kukta51
kukta51 Sat, 2012-02-25 08:56

Fordítva történik a panírozás? Ez nagyon érdekesnek tűnik, ki fogom próbálni, mert kíváncsivá tett. Egyenlőre el nem tudom képzelni milyen lehet, ez akkor nem egy ropogós rántott szelet lehet, hanem egy puha, szaftos bundás husi?

1045
sertéshús 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg
tojás 4 db
napraforgó olaj 1 dl
mustár 1 kk
majoranna 0 ízlés szerint
víz 1 dl