Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsiben sült vajas csirkemell boros piros gyümölcsökkel

Tepsiben sült vajas csirkemell boros piros gyümölcsökkel
Tepsiben sült vajas csirkemell boros piros gyümölcsökkel
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami gyümölcsöset és könnyűt, de mégis finomat és tartalmasat szerettem volna edzés után. Ez született.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 ºC-ra. A csirkemell filét mossuk meg, papírtörlővel itassuk le a vizet róla. Ezután vegyünk elő egy akkora tepsit (én kerámiát használok, mert abban tálalhatom is), hogy a filék szorosan épp beleférjenek. Fontos, hogy a tepsinek magas legyen a fala.
  2. Tegyük bele a tepsibe a csirkemellet, és borsozzuk meg ízlés szerint, majd morzsoljuk a tetejére a húsleves kockát, és tegyünk mellé a pár szem borókabogyót, ha van otthon. Kockázzuk a filék tetejére a vajat.
  3. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy a pároláshoz elegendő legyen. Ügyeljünk, hogy a húsleves kocka feloldódjon. Tegyünk az egészre alufóliát, és helyezzük a sütőbe.
  4. Amikor a csirkemell szeletek már megpárolódtak, de még nem omlósak, fordítsuk meg őket, és fólia nélkül tegyük vissza a tepsit a sütőbe. Addig süssük, amíg az alaplé jelentős része elpárolgott, a csirkemell kezd omlóssá válni, és kezd pirulni. Ekkor fordítsuk meg, hogy a másik oldala is megpiruljon kissé.
  5. Amikor a hús már igazán puha, öntsünk alá 1 dl vörösbort. Ha kell, ezt megelőzően merjük le az alaplé egy részét, hisz a gyümölcs és a vörösbor plusz folyadékmennyiség lesz. Helyezzük a tetejére a gyümölcsöt, és pár percre tegyük vissza a sütőbe.
  6. Fontos, hogy többször kóstoljuk meg az ételt, hogy ízlésünknek megfelel-e a só és borsmennyiség. Amikor a gyümölcs is átmelegedett és megpárolódott, vegyük ki a sütőből.
  7. Hosszú szemű rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 479
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szy Ági

Mióta szakács: 2015.01.07.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölccsel párolt csirkemell, vörösboros-erdei gyümölcsös csirkemell, csőben sült vajas gyümölcsös csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

472
csirkemell filé 500 g
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
borókabogyó 5 db
vaj 15 dkg
víz 3 dl
száraz vörösbor 1 dl
erdei gyümölcs mix 300 g