Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis burgonyás csirke Iluskától

Tepsis burgonyás csirke Iluskától
Tepsis burgonyás csirke Iluskától
85 perc / előkészület: 20 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha épp van odahaza csirkehús, krumpli, fűszerek, már is összeállítható ez a remek étel, ami nagy tudást nem igényel, még is nagyon-nagyon finom!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehúst tisztítás után bedörzsöljük a sóval, borssal, reszelt gyömbérrel. A tepsit kizsírozzuk. Belefektetjük a húsokat, majd köré a vékonyra szeletelt burgonyát. A sárgarépát, a lila hagymát és végül a fokhagymát is rászeleteljük. Az egészet meghintjük borsikafűvel, bazsalikommal, kakukkfűvel, ételízesítővel.
  2. Ha maradt kis zsírunk, kenjünk a húsok tetejére. Fűszerpaprikával meghintjük. Alufóliával lezárjuk a tepsit, és 200 fokon 50 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és úgy pirítjuk még a tetejüket 10-15 percig.
  3. Ha kész, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 724
elküldve: 2
receptkönyvben: 75
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
774 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirke burgonyával, krumplis csirke, csirke egytálétel, sült csirke burgonyával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

690
sertészsír 1 ek
csirke felsőcomb 6 db
burgonya 7 db
lila hagyma 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 kávéskanál
borsikafű 1 kávéskanál
kakukkfű 1 kk
bazsalikom 1 tk
gyömbér 1 kk