Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis csirkecombok vadasan

Tepsis csirkecombok vadasan
Tepsis csirkecombok vadasan
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Rézi néni Szegedi szakácskönyvéből való, bár távolról sem hasonlít az eredetire. Ott kacsával készül, a hús két napig áll az ecetes-fűszeres vízben, és végül nyersen kerül fogyasztásra. Vadas ételekhez nem különösebben hasonlít, viszont az ecettől nagyon puha és pikáns ízű lesz a csirke húsa. Részletek itt.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én polentát készítettem hozzá, de rizzsel is finom lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk, majd a fűszereket a vízzel és az ecettel feltesszük forrni. Amint felforrt, lekapcsoljuk a tüzet, és beletesszük a megtisztított, alsó- és felsőcombokra szétszedett csirkecombokat. Állni hagyjuk legalább 2 órát.
  2. Ezután a csirkecombokat egy tepsibe szedjük, az ecetes levet leszűrjük, a zöldségeket és a fűszereket a combok köré rendezzük, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Az ecetes vízre már nem lesz szükségünk.
  3. Ha megsült a csirke, egy tálra szedjük a zöldségekkel együtt. A fennmaradt szaftját leszűrjük.
  4. Egy lábosban a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a szaftot és a kevés lisztet, majd kevergetve besűrítjük. Ezzel a szósszal locsoljuk meg tálalás előtt a húst és a sült zöldségeket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 003
elküldve: 5
receptkönyvben: 389
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ecetes csirkecombok, zöldségekkel sült pikáns csirkecombok

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bévi48
mamuka / Bévi48 Mon, 2014-09-22 13:29

Megmozgatta ez a recept az én fantáziámat is, Yorkshire pudinggal fogom elkészíteni. Egy kis tejszínen is gondolkodom a mártásba,lehet,nem lenne rossz...

cica52
cica52 Mon, 2014-09-22 12:48

Nagyon izgalmasnak tűnik. Jól látom, hogy polentával készítetted?

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Mon, 2014-09-22 13:03

Igen, szerintem jól illik hozzá, de valószínűleg rizzsel vagy kuszkusszal is finom lenne.
Szép napot!
Kata

Katarina956
Katarina956 Sun, 2014-09-21 20:35

Kedves Miss Lemon! Annyi a kerdesem csupan hogy semmi zsiradek nem kell a hus ala? Koszonom a valaszt, Kata.

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sun, 2014-09-21 21:58

Kedves Katarina956!
A combokból elég sok zsír sül ki, én nem láttam szükségét, de ha úgy gondolod, 1-2 ek olajat önthetsz alá a tepsibe.
Üdv:
Kata

223
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 közepes db
vöröshagyma 1 kis db
2 kávéskanál
fekete bors 2 tk
gyömbér 3 cm
babérlevél 3 db
ecet 1 dl
víz 7 dl
csirkecomb 3 db
vaj 1 ek
finomliszt 2 dkg