Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis hal olajbogyóval

Tepsis hal olajbogyóval
Tepsis hal olajbogyóval
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyu megkért, hogy csináljak valamit egy nagy csomag fagyasztott hallal...  Ezt sikerült összehozni! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Érdemes kicsit kutakodni a boltokban és valódi, bivalytejből készült mozzarellát beszerezni. Lényegesen jobb az íze és az állaga, mint a legtöbb helyen kapható márkáknak.
Száraz, de nem túl fűszeres fehérbor illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy magasfalú tepsi alját meglocsoljuk olívaolajjal.
  2. A krumplit meghámozzuk, és fél centi vastag karikákra vágjuk. A hagymát nagyobb kockákra vágjuk, és a krumplival együtt a tepsibe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, és átforgatjuk az egészet, hogy mindenhol olajos legyen.
  3. A halat nagyobb darabokra vágjuk, és a krumplis hagymára tesszük. Enyhén megszórjuk a fűszerkeverékkel. Meglocsoljuk a citrom levével. Rászórjuk az apróra vágott kapribogyót, a felkarikázott olajbogyót és a zúzott fokhagymát.
  4. A tetejére rácsipkedjük a mozzarellát, és előmelegített sütőben megsütjük. Az első 15-20 percben érdemes fóliát tenni rá!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 281
elküldve: 6
receptkönyvben: 296
elkészítve: 18/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tespiben sült hal, olajbogyóval sült hal

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Tue, 2015-06-16 17:13

Igen, ez egy jó ötlet fagyasztott halra! Én is arra kerestem ötletet, amikor ráleltem erre a receptre. Talán még annyit, hogy érdemes tejben felengedni a halat. Maradék reszelt sajt, paradicsom, paprika ment rá. Elbírta. Könnyen elkészíthető étel, érdemes kísérletezni vele!

evniki
evniki Sun, 2012-04-08 19:56

Köszönjük ezt a csodás mediterrán receptet! Én a mozzarella helyett ugyan fetával készítettem, mert ezt szeretjük, de ezen kívül semmit sem változtattam az összetevőkön. Nagyon ízlett az egész családnak. A tengeri halfilé innentől így kerül majd az asztalunkra..:)))

fallzsu
fallzsu / fallzsu Thu, 2011-03-24 15:36

Kedves Éva!

Ma ebédre ezt főztem a férjemnek és egy nagyon kedves barátunknak, az utolsó falatig elfogyott! Pedig nem szeretjük a halat.... köszi a receptet, azt hiszem elkezdtünk rálépni a halfogyasztók táborához vezető útra :)

Szeretettel, Zsuzsa

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 Fri, 2011-03-25 09:25

Kedves Zsuzsa!

Nagyon örülök, hogy ez a kis halas recept ennyire elnyerte a tetszést nálatok! :)
Egészségetekre!
Én se szeretek mindenféle halat... Pl. az édesvizi szálkás halakat nem nagyon eszem meg, egyszerüen nincs türelmem a szálkákkal bíbelődni. :)

Esetleg ajánlom figyelmedbe egy másik receptemet, ami surimivel készül: http://www.nosalty.hu/gnocchi_surimis-kukoricas_sajtszoszban_recept_19424

További szép napot!

Évi

Sancho
Sancho Fri, 2011-09-16 14:27

Igazad van a halat illetőleg. Próbáld meg egyszer csukából elkészíteni. Isteni lesz.

Holdacska
Holdacska Wed, 2011-03-23 09:53

Szia! Ezt a receptet mentem! Pont valami ilyet kerestem! Köszi!!!

Boribon
Boribon / Boribon Wed, 2011-03-23 03:32

Nagyon jo lehet! Egyszer egy etteremben ettem hasonlot es nagyon izlett, ugyhogy kiprobalom ezt is. Koszi!

551
burgonya 8 db
vöröshagyma 2 közepes fej
hal 1 kg
kapribogyó 5 dkg
olajbogyó 10 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
olívaolaj 5 ek
mozzarella 20 dkg
hal fűszerkeverék 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint