Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis raffaello

Tepsis raffaello
Tepsis raffaello
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kókusszal behavazott selymes vaníliakrém mindig leveszi a családomat a lábáról!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét robotgéppel keményre felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket fakanállal, laza mozdulatokkal belekeverjük a cukros habba.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsiben tűpróbáig készre sütjük, majd kihűtjük.
  3. A pudingporokból tejjel és cukorral  pudingot főzünk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, csomómentesre elkeverjük és hűlni hagyjuk.
  4. A margarint habosra keverjük 10 dkg porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a sűrű pudingos krémet.
  5. Az elkészült krémet egyenletesen a tésztára kenjük, és gazdagon meghintjük kókuszreszelékkel. Fogyasztás előtt pár órára behűtjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26x36 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 63 545
elküldve: 22
receptkönyvben: 398
elkészítve: 22/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

raffaelló golyó sütőben sütve, raffaelló, kókuszos desszertgolyók

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andyca0327
andyca0327 Mon, 2014-04-21 17:53

Szia, én most készítettem el ezt a sütit, kész a tészta, kész a "krém" is,de nagyon folyós lett! Pedig én teljesen hagytam kihűlni a pudingot,csak ezután kevertem bele a tojásokat,majd a porcukros margarin-krémet. Már kb 1 órája hűl a hűtőbe,de még mindig folyós az állaga. Lehet,hogy ezt most csak úgy tudom tálalni,hogy feldarabolom a tésztát és leöntöm vele..?..! Pedig mindent,de mindent úgy csináltam, ahogy írtad! :(((

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Mon, 2014-04-21 19:05

Sajnálnám, ha nem sikerülne! :(
Három hozzászólással lejjebb írtam le részletesen, hogy a tojásokat hogyan kell belekeverni.
Nem tudom, azóta szilárdult-e már a krémed állaga, ha menteni kell a menthetőt, akkor én beletördelném a tésztát egy tálba és leönteném a krémmel, megszórnám kókusszal. Vagy "eladnám" pohárkrémnek ugyanígy, kisebb kiszerelésekben.

keriszilvi
keriszilvi Sat, 2013-03-02 17:12

Én 20 dkg-os kókusszal csináltam , már háromszor . Nagyon finom . és azt hiszem függő lettem :)

DBrigi
DBrigi / DBrigi Tue, 2012-03-13 14:05

Szia! Isteni lett! Egyetlen apró hiba csúszott be, és ebben kérném a tanácsodat, hátha te tudod hol hibáztam. :) Miután elkészítettem a pudingokat jön az, hogy belekeverjük a tojássárgáját. Na itt a kő kemény pudingom erősen folyós lett. Pontosan mikor kell belekeverni? Mert én miután lehúztam a tűzről utána kevertem bele, és hagytam hűlni. A vajas keverék sem segített a dolgon. Az íze mesés, csak az állaga nem volt az igazi, nem folyt, de kemény sem volt. Ha van ötleted, megköszönném. :)

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Tue, 2012-03-13 15:09

Próbáld meg úgy, hogy felteszed a tejet forrni, és a tojássárgákat kézi habverővel elkevered a pudingporral, cukorral, pici tejjel. Amikor felforrt a többi tej, akkor csorgasd bele, de a tojássárgákkal meg nagyon kell vigyázni, mert "összekapja" őket a forróság, úgyhogy akkor már csak lassú tűzön, és folyamatos keveréssel nagyon rövid ideig tartsd a tűzön. Ha szerencséd van, akkor nem lesz "gümőkóros", hanem sűrű és selymes lesz. És ha langyosra hűlt, akkor jöhet a vajas keverék.
Nekem se mindig sikerül egyformára! Azért, remélem, nem vette el a kedvedet! :)))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-02-26 15:28

Elkészítettem, nagyon fincsi lett, már alig van pár szelet a tepsiben:-))
Szép délutánt kívánok!
Éva-Anyóca

remeny79
remeny79 Mon, 2012-02-13 12:33

megsütöttem,nagyon fincsi lett,köszönöm a receptet:Tünde!

913
tojásfehérje 6 db
cukor 25 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 1 csomag
kókuszreszelék 10 dkg
tojássárgája 6 db
vaníliás pudingpor 2 csomag
cukor 10 dkg
tej 6 dl
margarin 20 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
kókuszreszelék 1 ek