Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis rakott krumpli lilakáposztával

Tepsis rakott krumpli lilakáposztával
Tepsis rakott krumpli lilakáposztával
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kicsit rendhagyó rakott krumpli.

hozzávalók / 3 adag

Krumpli

Káposzta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, felszeleteljük. A kolbászt felkarikázzuk. A káposztát legyaluljuk, a hagymát aprítjuk. A gombát felszeleteljük.
  2. A krumplit héjában félig megfőzzük, megpucoljuk és felszeleteljük. A felét lerakjuk egy olajozott tepsibe, fűszerezzük. Rápakoljuk a tojás, a gomba és a kolbász szeleteket, majd újabb krumpliréteg következik. Fűszerezzük, locsolunk rá olajat, rákanalazzuk a tejfölt.
  3. Berakjuk a sütőbe, és 180 C fokon megsütjük.
  4. Közben egy serpenyőben olajon a köménymagot megpirítjuk, rádobjuk a hagymát, a cukrot, és karamellizáljuk. Majd rátesszük a káposztát, a babérleveleket, fűszerezzük, és locsolunk rá ecetet. Fedő alatt pároljuk.
  5. Tálaláskor szedünk a tányérra rakott krumplit, mellé lilakáposztát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 538
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-tojásos rakott krumpli, rendhagyó rakott krumpli párolt lilakáposztával, rakott krumpli párolt káposztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

571
burgonya 50 dkg
tojás 2 db
paprikás kolbász 10 dkg
csiperkegomba 20 dkg
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 1 kávéskanál
kakukkfű 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
vöröskáposzta 0.5 közepes fej
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
babérlevél 2 db
cukor 1 csapott ek
vörösborecet 1 teáskanál
0 ízlés szerint
köménymag 1 kávéskanál
fekete bors 1 kávéskanál
olívaolaj 2 teáskanál