Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tequila mousse

Tequila mousse
Tequila mousse
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Chefparade mexikói tanfolyamára kifejezetten emiatt a recept miatt mentem el. Nem bántam meg!
Figyelem! Az elkészítésnél nagyon fontos, hogy először reszeljük, azután facsarjuk a lime-ot. Én elfelejtettem, így a tetejére szárított reszelt narancshéj került...

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lime-okat megmossuk, megtöröljük, és lereszeljük a zöld héjükat.
  2. Félbevágjuk és kifacsarjuk a levüket.
  3. A tejszínhabot elektromos habverővel felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot.
  4. Belekeverjük a lime levét és a tequilá-t, majd poharakba kanalazzuk.
  5. A tetejét megszórjuk a lime reszelt héjával.
  6. Tálalás előtt lehetőség szerint pár órára behűtjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 314
elküldve: 1
receptkönyvben: 229
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: mexikói
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tequilahab, tequilá-s tejszínhab

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

278
habtejszín 10 dl
tequila 1 dl
porcukor 5 ek
lime 3 db